Anahtar Kelimeler:

‘Türkiye yeni bir döneme giriyor'

‘Türkiye yeni bir döneme giriyor

 TİM Başkanı Kırıkkale’de açıkladı           

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine ilişkin, "Türkiye yeni bir döneme giriyor. Türkiye`de ilk olarak Cumhurbaşkanı halk tarafından ve halk oylamasıyla seçilecek" dedi.

Geçiş yapılır

Büyükekşi, Haziran ayı ihracat rakamlarını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinin ülke için hayırlı Uğurlu olması temennisinde bulundu. Son 12 yılda Türkiye`de önemli değişikliklerin yaşandığını anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu: “Ekonomide, Türkiye`nin büyümesinde ve ihracatında çok büyük farklılıklar yaşandı. Bu da güven ve istikrar ortamının gelişmesiyle oldu. İki aday daha cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamıştı. Türkiye yeni bir döneme giriyor. Türkiye`de ilk olarak Cumhurbaşkanı halk tarafından ve halk oylamasıyla seçilecek. Bu demokrasimize, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne büyük katkı sağlar diye düşünüyoruz. Türkiye bu yeni döneme inşallah en güzel bir şekilde geçiş yapar”

Güven, istikrar ortamı

Büyükekşi, iş adamları olarak bir an önce ülke gündeminin ekonomiye odaklanmasını istediklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin herhangi bir problem olmadan Türkiye`ye yakışır şekilde sonuçlanması temennisinde bulunan Büyükekşi, “Türkiye`deki güven, istikrar ortamı devam eder. Çünkü Türkiye`nin 2023 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşabilmesi içinde mutlaka Türkiye`nin büyümesi gerekiyor ve yeni yatırımlara ihtiyacı var. Kaynak yaratmak açısından da yabancı yatırımcılara, global yatırımcılara küresel sermaye ihtiyacı var. İnşallah küresel sermaye olsun, yerli yatırımcılar olsun Türkiye`deki huzur ve güven ortamını istikrarı arzu ediyorlar” şeklinde konuştu. Büyükekşi,  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkeye huzuru, güveni, istikrarı getirmesini dileyerek, seçim sürecinin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu