Anahtar Kelimeler:

Saygılı basınla iftarda buluştu

Saygılı basınla iftarda buluştu

  

“Kırıkkale baştan aşağı yenilenecek” diyor! 

Ama nasıl, ama ne zaman…!

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Yemekte önemli açıklamalarda bulunan Başkan Saygılı vaat ettiği projeleri yerine getirmek için çalışacağını, Kırıkkale’yi baştan aşağı yenilenerek tanınamayacak kadar güzel bir şehir yapmak istediğini söyledi.

Basınla ilk buluşma

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçimden sonra ilk kez basının huzuruna çıktı. Mehmet Saygılı, Kırıkkale’deki basın mensuplarına iftar yemeği verdi. Saygılı basın mensuplarına belediye meclis önündeki fuaye alanında bir iftar yemeği verdi. Yemeğe Belediye Başkan Yardımcılar Mutlu Erol Bakır, Harun Ulusoy, Halil Danacı, Şükrü Göktaş, Vedat Genç, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Nizamettin Yeşilyurt, Özel Kalem Müdürü  Bülent Özkan da katıldı. Başkan Saygılı iftar yemeğinde üç aylık dönemini değerlendirirken projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Ramazan etkinliği

Başkan Saygılı, Ramazan dolayısıyla Kırıkkale’deki 3 bin ihtiyaç sahibi aile ile 1500 civarındaki Suriyeli sığınmacılara yardım yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu yıl Ram azan etkinliklerinin Ramazan’ın ilk günü başladığını hatırlatan Saygılı, önümüzdeki günlerde bazı ünlü sanatçıların konser vereceğini, tiyatro etkinlikleri yapılacağını, etkinliklerin farklı organizasyonlarla devam edeceğini belirtti. Etkinliklere gösterilen ilginin de kendilerini memnun ettiğini vurguladı.

Trafik çalışmaları

Başkanı Saygılı şehre yönelik çalışmaları konusunda bilgiler verdi ve “Samsun Bulvarında bir düzenleme ile trafiği rahatlatmak noktasında çalışmalar yapıyoruz. Can kaybı yaşanan yerler var. Oralara yönelik düzenlemeler yapacağız. Şehir içi trafiği rahatlama konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Şehir içindeki otobüs durağını Şehirlerarası Otobüs Terminali arka kısmında bulunan bir alanımız var. Bu alana şehir içi terminalini almayı planlıyoruz. Böylece ilçelerden gelen minibüsler veya küçük otobüsler, şehirde ring yapsınlar ve duraklarına geçsinler. Böylece hem trafiği rahatlatmış oluruz. İlçe minibüsleri için merkezde yolcularını alabilecekleri yer olsun.

Terminal çalışmaları

Yani şehir içinde nereye girecek, nerden girecek diye bir giriş ve çıkış güzergahları belirleyeceğiz. O alanlar sabit olacak. Başka yerde durma veya duraklama yapılmayacak. Çünkü o zaman şehir içi trafik aksar. Bu araçları da Terminalin bulunduğu mevkiye almayı planlıyoruz. Şöyle ki, bu sayede Ankara veya başka illere gidecek vatandaş terminalin oraya kolayca ulaşır istediği yere gidebilir. Tabi bu Ankara’dan gelenler içinde böyle. Ankara’dan gelen vatandaş oradan binecek şehir merkezinde ineceği noktaya gelecek. Bu sayede hem şehir içi trafik rahatlayacak, hem vatandaşımız kaliteli hizmet almış olacak. Terminalin içerisinde de bir düzenleme yapacağız. İl Emniyet Müdürümüzle de konuştuk, bize bağlı Zabıta ekiplerimizde gittiler bir inceleme yaptılar orada. Çığırtkanlara müsaade etmeyeceğiz. Her şey şeffaf olacak. Herkes nerden istiyorsa o firmadan biletini alıp binip gidecek” dedi.

Ankara Caddesi…

Başkan Saygılı trafikteki yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulunarak,  “Ankara Caddesi sadece çıkış olacak. Tek yön olacak. Samsun Bulvarında sağ tarafta park olacak devam edecek. Orada Pazartesi çalışma kısmına başlıyoruz. Göbeğe gelmeden önce bir yarma yapıyoruz. U dönüşü için ve terminale girebilmek için. Orta refüjü kapatıyoruz. Hilal Hastanesinin üstüne kadar güzergah kapalı olacak. Hilal Hastanesinin o bölgeye bas-geç sistemi yapacağız. Can kayıplarını azaltmak istiyoruz. Yine biraz üzerine bir refüj daha yapacağız. Oraya da yaya geçidi yapacağız. Noktaya kadar başka bir bölünme olmayacak. Oradaki yoğunluk çok fazla. Ama tamamındaki düşüncemiz Sanayi Kavşağındaki bölüme kadar kapatmayı düşünüyoruz. Sanayi Kavşağının üst kısmına bir düzenleme yapacağız. O kısmı kapatarak biraz altında vereceğiz ve U dönüşü yapacağız. Karşı karşıya gelmesinler diye alt kısma alacağız. Biraz alt kısmında gelenler karşı karşıya çakışmasınlar” dedi.

Bayram çalışması

Hüseyin Kahya Parkı yanına Ramazan bayramı öncesi kurulan ve seyyar satıcılardan oluşan pazar için bölgedeki esnaflara yönelik bir anket çalıştırması yaptığını belirten Başkan Saygılı ankette pazar kurulsun diyen esnaf ile kurulmasın diyen esnafın oranının eşit çıktığını söyledi.  Başkan Saygılı “Yani yüzde 50’si istiyor, yüzde 50’si istemiyor. Biz eğer o kısım olmasaydı meydanın ortasında kurmayı planlıyorduk. Ama esnaf eski yeri istiyor. Bizde hem Hüseyin Kahya Parkını uygun gördük, hem de Cumhuriyet Meydanına tezgah açmak isteyen tezgahını açabilecek” ifadesini kullandı. Kaldırım işgali ile ilgili olarak da Başkan Saygılı “Atatürk Bulvarı kısmında yer işgali yaptığı süre içerisinde para alırız. Tüm Kırıkkale için işgallere geçit vermeyeceğiz demiyoruz. Cadde boyuna göre belirli bir alana işgal edilebilir sınır bu oldu, işgal sonrasında bir bedel ödeneceği için caddeleri rahatlatmak için para alıyoruz. Asıl amacımız kaldırımların işgal altından çıkmasıdır” dedi.

Projeler uygulanacak

Başkan Saygılı halk günlerinde istediği sonuca ulaştığını, bundan büyük memnuniyet duyduğunu ve halk gününün devam edeceğini söyledi. Başkan Saygılı projeleri ile ilgili olarak da “Vaat ettiğim projelerimi yerine getirmek için çalışacağım. İlk günden itibaren çalışmayı başlattık. Hepsinin projelerini hazırladık. Cumhuriyet Meydanının altının otopark olması, Hükümet Konağının yıkılması ile birlikte yap-işlet-devret modeliyle hizmet verilecek. Proje hazırladık. Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demir Yollarına projelerimizi ilettik. Ne söylediysek hepsinin arkasındayız. Allah izin verirse, onların her birini gerçekleştirmek için biz çalışacağımıza söz veriyoruz. Ardiyeciler Sitesinin, kamyoncular kooperatifini, kavakçıları, hafriyatçıları ve kargocuları bunların hepsini şehir dışına çıkartarak tek bir alanda toplama durumumuz var. Zaten esnafta istiyor” dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli