Anahtar Kelimeler:

İşte kaza bilançosu!

İşte kaza bilançosu!

 Rakamlar ürkütücü!        

Emniyet Genel Müdürlüğünün vermiş olduğu bilgiler ile Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı açıklama doğrultusunda Kırıkkale’de bir yıllık trafik kazası bilançosu oldukça ağır. Kırıkkale’de trafik kazası gibi önlenebilir bir nedenden dolayı her ay ortalama 60 kişi yaralanıyor. Maddi hasar ise milyonları buluyor.

Kaza rakamları

Trafik kazası bilançosu insanı dehşete düşürecek rakamlar içeriyor. Buna göre her gün yaklaşık 3 kaza meydana geliyor ve bu kazalarda ortalama 5 kişi yaralanıyor. Tüm uyarılara rağmen her ay ortalama 60`dan fazla kişinin trafik kazası gibi önlenebilir bir nedenden dolayı yaralanması insana inanılacak gibi gelmiyor. Yollar, 2013 yılında yapılan tüm uyarılara rağmen yine kan gölüne döndü. Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kaza bilançosunu açıkladı. Ülke genelinde142 bin 591 kaza meydana geldi. Kazalarda bin 204 kişi hayatını kaybetti, 98 bin 639 kişi yaralandı. Kırıkkale’de trafik kazalarında maddi hasar boyutu ise oldukça yüksek gösteriliyor.

Kural ihlali yapılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının yaptığı açıklamada, ülke genelinde Mayıs ayı boyunca meydana gelen kazaların bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. 2014 yılının beşinci ayında yollar yine kan gölüne dönerken, kazalara kural ihlali yapan sürücüler damga vurdu. Geçen Mayıs ayında polis sorumluluk bölgesinde 28 bin 45 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 12 bin 35 kişi yaralandı, 200 kişi de olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma sorumluluk bölgesinde ise Mayıs ayında 3 bin 34 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 108 kişi hayatını kaybederken 3 bin 992 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu