Anahtar Kelimeler:

Atamalar adaletli olsun

Atamalar adaletli olsun

 Vali’yi ziyaret ettiler

MHP yöneticileri Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette MHP’li yöneticiler  Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak olan atamalarda adaletli olunmasını istediler.

Vali ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, İl Genel Meclis Üyeleri, Ahmet Demirbilek ve İsmail Dursun Kuzucu önceki gün Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret ettiler.    Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticilerinin çoğunun yerlerini değiştirmeyi planlıyor. Düzenlemeyle birlikte 39 bin idarecinin görev yerleri değiştirilecek. İdarecilikte dört yıldan fazla kıdemi bulunan müdür ve müdür yardımcılarının görev yerleri değiştirilirken dört yılın altında tecrübesi bulunanlar hakkında kararları ise bulundukları ilin valileri veya milli eğitim müdürleri verecek.  Bu değişimlerden en göze çarpan ve isyan ettireni ise “Okul Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılarının ” görevden alınması oldu.

Zarar getirecektir

Okul müdürlerinin tedirgin olduğunu ifade eden MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, “Okul müdürleri, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları artık “asaleten değil, görevlendirme” şeklinde çalışacaklar. Okul Müdürleri; “İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi Valilik oluru” ile görevlendirilecek.  Müdür Başyardımcıları ve Müdür Yardımcıları; Okul veya Kurum Müdürünün inhası (önerisi) ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Valilik oluru ile görevlendirilecek.  Görevlendirmeler dört yıl ile sınırlı olacak.  Görevlendirmeler “özlük hakları, atama ve terfi yönünden kazanılmış hak” doğurmayacak.

İsyan noktasına geldi

Okul ve kurum müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yapanlardan görev süresi dört yıl ve daha fazla olanların görevi, 13 Haziran 2014 tarihinde “başka bir işleme gerek kalmaksızın” görevleri sona erecek.”dedi.Göçer, “Milli Eğitim Bakanlığı Kanununda okul yöneticileri açısından getirilen değişiklik  yaklaşık 40 bin Milli Eğitim Bakanlığı yöneticisini zor durumda bırakacaktır. Yıllarını okul yöneticiliğine vermiş insanlara birden öğretmenliğe döndürülmesinin yarardan çok zarar getireceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Böyle bir durum on binlerce okul yöneticisinin hem maddi hem manevi açıdan olumsuzluk yaşaması anlamına geliyor. Bu durum karşısında sudan çıkmış balık durumuna düşen okul yöneticileri isyan noktasına geldi” diye konuştu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu