Anahtar Kelimeler:

Mültecileri ziyaret etti

Mültecileri ziyaret etti

 Yardım yapıldı     

İl Müftüsü Bekir Gerek’ten Kırıkkale’deki mültecilere ramazan ziyareti gerçekleştirerek, yardımda bulundu.

Teşekkür ettiler

İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazanın ilk gününden itibaren Kırıkkale’de bulunan mülteci ve sığınmacıları eşi Hatice Gerek ile birlikte evlerinde ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretlerde özellikle Mülteci ailelerinin çocuklarıyla yakından ilgilenen İl Müftüsü Gerek, ebeveynler tarafından çocukların Müftülüğün Yaz Kur’an Kurslarına gönderilmelerinin önemi üzerinde duruyor. Bu vesileyle şehrin farklı mahallelerinde ikamet eden mültecilere Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi kanalıyla imkanlar ölçüsünde yardımda bulunuluyor. Ayrıca  muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlar da yapılıyor. Mülteciler, yapılan bu ziyaretlerden son derece memnun olduklarını ifade ederek, sahipsiz ve kimsesiz bırakılmadıkları için Müftü Bey’e ve eşine teşekkürlerini ifade ettiler. 

Seyirci kalamayız

Ramazan süresince ve Bayram’dan sonra da bu ziyaretlerin periyodik olarak devam edeceğini ifade eden İl Müftüsü Gerek, Hangi sebeple olursa olsun vatanlarını-topraklarını, evlerini-barklarını, akraba ve sevdiklerini terketmek zorunda bırakılmış ve ülkemizde hayata tutunmaya çalışan mağdur durumdaki bu insanlara yardım elimizi uzatmak hem İslami, hem insani, hem de misafirperverliğimizin bir gereğidir. Çünkü bizler sadece kendini düşünen, başka insanların  sıkıntı ve ızdıraplarına seyirci kalan bir millet değiliz. İnsani karakterimiz ve inancımız buna izin vermez. Bizler, yaşamı boyunca her zaman mazlum ve mağdur insanlara yardım elini uzatan Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in “Müslüman`ın derdiyle dertlenmeyen ve komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisleri gereği, açlık ve yokluk içinde kaldığını düşündüğümüz insanların sıkıntılarına çare bulmadıkça, onlara yardım elimizi uzatmadıkça, soframızdaki çorbamızı-ekmeğimizi paylaşmadıkça mutlu olamayan bir milletin evlatlarıyız

Zekat ve fitre uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın. Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde, “insanlıkta eş” ve “dinde kardeş” olduğumuz bu insanlarla ilgilenmeyi, kanayan yaralarına bir nebze de olsa derman olmayı, akan göz yaşlarını  dindirmeyi ve yardım elimizi uzatmayı insanlığımızın gereği ve inancımızın bizlere yüklediği bir görev olarak addediyorum.  Son olarak şu hususu da halkımızın dikkatlerine sunmak istiyorum. Gerek mültecilere gerekse diğer fakir, kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlarımız ile Kur’an kurslarındaki hafız öğrencilerimize yardım etmek için zekat ve fitrelerin müftülüğümüze ulaştırılmaları büyük önem arz etmektedir. Halkımızın müftülüğümüze vermek istedikleri zekat ve fitreler, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi görevlilerimiz tarafından makbuz karşılığında teslim alınıp, Vakfımız ile işbirliği yaparak yardıma muhtaç insanlara ayni veya nakdi olarak ulaştırılmaktadır. Bu kapsamda değerlendirmek üzere halkımızın zekat ve fitrelerini bekliyoruz”  dedi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli