Anahtar Kelimeler:

Saman kıtlığı başladı

Saman kıtlığı başladı

 Samanda da rekolte düşük!

Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat`ta olumsuz hava koşulları nedeniyle geçen yıla göre saman veriminde yüzde 30 civarında düşüş bekleniyor. Hububat ekili alanlar bu yıl yeterli yağış alamadığı için verimsiz bir dönem geçirirken, saman üretimi düşerse, bu durumdan en çok besiciler etkilenebilir.

Saman verimi düşük

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı açıklamada, hayvancılıkla uğraşanlar için samanın her ne kadar besin değeri düşük olsa da önemli bir yem bitkisi olduğunu söyledi. Çiftçilerin saman olmadan besi yapamadıklarını anlatan  Kırbaş, "Özellikle arpa ekilen arazilerde saman veriminin düşük olduğunu görüyoruz. Buğday ekili arazilerde de yine yağış alma durumuna göre saman verimi düşük. Kırıkkale ve çevre illerde saman veriminde yüzde 30 civarında düşüş bekleniyor.

Sıkıntı olabilir

Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak konunun takibini yapıyoruz." dedi. Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, verimdeki düşüş nedeniyle geçen yıla göre saman balyalarının fiyatının iki katına satılmaya başlandığını ifade etti.Samanın yanı sıra diğer yem bitkilerinde de verim düşüklüğü nedeniyle maliyetlerin yükselebileceğini ifade eden Kırbaş, bu durumun et ve süt fiyatlarına yansıyacağını tahmin ettiklerini kaydetti.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı