Anahtar Kelimeler:

Fiyatlar yüzlerini güldürdü

Fiyatlar yüzlerini güldürdü

 Ürün fiyatı açıklaması       

Buğdayın kaliteli oluşu piyasada yüksek fiyatla işlem görmesi ile çiftçilerin yüzü gülüyor. Hububat fiyatları konusunda açıklama geldi.  

Rahat pazar bulmakta

Kırıkkale’de her yıl yaklaşık 170.000 hektarda hububat ekilişi yapılmakta olduğunu ifade eden Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “Bu sene Nisan ayında yeterli yağış alınmaması nedeniyle üretimde yıllık ürün düşüklüğü yaşanmış olduğu gözlemlenmekte, buna karşılık buğdayda protein yüksekliği; serbest piyasa fiyatlarının yüksek olması, çiftçilerimiz de piyasa araştırması yaparak buğdaylarına rahat pazar bulmaktadır” diye konuştu

Arpa 670-700 TL

Kırıkkale’de arpa hasadı tamamlanırken, buğday hasadının da %80 i tamamlandığını belirten Sümer, “Hasadı yapılan buğdayın protein kalitesi 11–16 civarında seyrederken protein değeri 18’lere varan buğday hasadı da yapılmıştır. Hasadın bayramdan önce tamamlanması beklenmektedir. İlimizde arpa fiyatları hasatla birlikte 670-700-TL bandında işlem görmektedir.

Hasat bilgisi

Buğday fiyatları da protein yüksekliği ve süne tahribatı değerlerine göre fiyatlandırılmakta, yemlik olarak tabir ettiğimiz süne tahribatı yüksek olan buğdayların ortalama 760-TL den; Pehlivan ve Bayraktar cinsi buğdayların 770-800-TL civarında Bezostaja ve Tosunbey çeşidi buğdayların ise 810-830-TL civarında işlem gördüğünden piyasa fiyatları çiftçimizi memnun etmektedir” dedi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu