Anahtar Kelimeler:

Atalay kadınlarla toplantı yaptı

Atalay kadınlarla toplantı yaptı

 Bu kez kadınlara seslendi      

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışması kapsamında ilçe, belde ve mahalle ziyaretlerinin ardından AK Parti salon toplantısına başladı. Salon toplantıları kapsamında Kültür Merkezinde kadınlara yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’da katıldı. Atalay , “AK parti döneminde kadınlar her türlü imkân sağlandı ve başörtüsü bizim partimiz sayesinde kaldırıldı” dedi.

Bayanlar yoğun ilgi gösterdi

Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında AK Parti İl Başkanlığı tarafından seçim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Kültür merkezinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın katılımı ile bayanlara yönelik toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya bayanlar yoğun ilgi gösterdi toplantının açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş” Çalışmalar kapsamında ev ev geziyoruz. İnanıyorum ki Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda seçeceğiz ve sizlerde Kırıkkale Kadın kolları başkanlığı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz”  dedi

Önemli hakları kazandılar

Kadınlara yönelik düzenlenen toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Parti olarak İl Yönetimlerinde, ilçe yönetimlerinde mutlaka kadınların bulunmasını sağlandığını söyledi. Atalay, “Kendimize bir sayı belirledik ve bu sayıda kadınlarımızı yönetime aldık. Bugün Kırıkkale’de 3 tane yüksel kurumda bayanlar var. Belediye’de 6 tane bayan meclis üyemiz var. İl Genel meclisinde üyelerimiz var. Biz her yerde kadınlara destek vermek istiyoruz. Siyaset etkili olma yeridir. Türkiye’de siyaset kurumların yerine hanım kardeşlerimizin en önemli yerlerde davet eder onları baş tacımızdır. Tayip bey her yerde kadınlarımızın en önemli görevler almasını istemiştir. Kadın hakları ile ilgili Türkiye’de en önemli hakları kazandılar” diye konuştu.

Kız çocuklarının okuması

Bugün kadınlar için özel bir gün çünkü kadına şiddet gören kadınlarla ilgili bir anlaşmanın yürürlüğe girme tarih olduğunu ifade eden Atalay, “2011’de bunu imzalamıştık. Yani hanımlara şiddet uygulayan insan değildir. Eğitime baktığımızda Türkiye’de kız çocukların daha fazla eğitim alması okuması için birçok tedbirler aldık. Özel olarak haydi kızlar okula projesini biz yürüttük. Çocuklar ilköğretime gönderiliyor ama daha sonra liselere gönderilmiyordu. Biz mecburu eğitimi 12 yıla çıkarttık. Erkekte kızda liseyi bitirene kadar mecburen okuyacak. Eğitim olursa kadınlarımız kendi hakkını hukukunu korur. Hiç kimse şiddet uygulayamaz. Eğitim olursa meslek sahibi olur. Veya ev hanımıysa çocuklarını daha kişilikli yetiştirir. Onun için biz eğitimi çok önemsiyoruz. Kızlarınızı mutlaka okutacaksınız” şeklinde konuştu

Yönetici sayısı

Atalay konuşmasının devamında ise, “Ekonomik durumu iyi olmayan kızı, oğlu okula gönderin bütün okul masrafını biz karşılayacağız ve size bir miktar para vereceğiz.  Annelere verdik anne daha iyi takip eder dedik güneydoğunda yaptık bunları iki bin anne bundan yardım aldı bazı bölgelerde onlara banka kartı verdik ve kaç çocuğu varsa her çocuğa para verdik kız çocukları için daha çok para verdik. Unun sebebi güneydoğuda kız çocuklarının okula gitmesi için bayan kardeşlerimiz için elimizden geleni yaptık bayanlardan yüzde iki buçuk oy fazla alıyoruz. Toplumsal hayatın her kesiminde her yerde başarılı hanımlar var kamu kurumlarında bayan çalışması arttı. Kadın yönetici sayısı oranında biz sekizinci sıradayız”  dedi.

Böyle aday olmaz

Atalay son olarak ise, “Bir çatı tutturmuşlar ama bu partilerin ne öz ağırlığı var ne kendi ağırlıkları var. Hepsi ayrı telden çalıyor. Adayları bir şey söylese diğeri kırılıyor. Yaptıkları hükümetle Tayyip Erdoğan ile eleştiri başka bir şey yok. Ülke meseleleri ile yakından uzaktan ilgileri yok. İşte böyle seçim hazırlığı yapıyorlar. Son günlerde çatı adayının kamuoyunda yapılan anketlerde oranları düşüyor. Millet adayı tanıdıkça fikrini değiştiriyor. Önceleri bir havayla çıkarttılar ama pot kırdıkça millet tanıyor ve oy vermem diyor. MHP lideri dikkat etiniz mi bayram boyunca salon toplantıları yaptı. Zaten miting yapamıyorlar. Miting yapacak insan bulamıyorlar. Konuşmalarında da hiçbir hoş görü yok. Bayram konuşması değil kin nefret küfür hakaret. Sayın Bahçeli büyük bir telaş içerisinde. Çünkü kendi tabanında  %40 oy vermem diyor. MHP’li kardeşlerimiz İstiklal Marşını bile bilmeyen bir adaya oy vermeyiz diyorlar. Haklılarda tabi. Böyle aday olmaz” dedi.



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı