Anahtar Kelimeler:

BÜYÜK SKANDAL!

BÜYÜK SKANDAL!

 Okul haciz edilir mi!

Okulu haciz etmeye geldiler! 

Hacılar’da yapımı tamamlanan ve bu yıl öğrenci kaydı yapmaya başlayan Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Orta Okulu haciz şoku yaşıyor. 

Okula haciz için geldiler!

Kırıkkale’de yaşanan skandal olaylara bir yenisi daha eklendi. Hacılar’da yapımı tamamlanan ve bu yıl öğrenci kaydı yapmaya başlayan Seher Vuslat Aytemiz İlk ve Orta Okulu haciz şoku yaşıyor. Okulun yaklaşık 50 bin liralık borcundan ötürü Milli Eğitim Müdürlüğü adına Okul Aile Birliği Derneği için haciz kararı alındı. Haciz ise dün okulda uygulanmak istendi. Okula gelen avukat ve haciz memurları basın mensuplarını karşılarında görünce, skandal yaşanacağı için haciz evraklarında eksik olduğu iddiasıyla haciz kararını bir gün sonraya erteledi.

Valilik devreye girmeli

Okul müdürünün izinde olduğu, müdür yardımcıları ve diğer yöneticilerin ise kayıt işlemleri ile ilgilendiği sırada aniden okula gelen avukat ve haciz memurları çocuklarını kayıt yaptıran velileri tedirgin etti. Alacak nedeniyle haciz kararı alındığı öğrenilirken, alacağın dernek yönetimi adına okula uygulanması bir ilk olarak dikkat ve tepki çekti. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konuda duyarsızlığı ise ayrıca dikkat ve tepki çeken bir başka konu oldu. Bugün uygulanacak olan haciz kararı nedeniyle Valiliğin devreye girmesi bekleniyor.

Aytemiz ailesi üzülecek

Okulun daha ilk yılında böyle bir olayla karşılaşması üzüntü ve  kaygı verici bulundu. Aytemiz ailesinin haberinin olmadığı bu olayın okulu yaptıran bu hayırsever aileyi de olayı duyunca şok etmesi bekleniyor. Skandal olay Hacılar beldesinde de üzüntüyle karşılandı. Borcun Milli Eğitim’e ait olduğu ve eğitim kurumlarına haciz kararı alınıp alınmayacağı da tartışma konusu oldu. Olayın bugün nasıl cereyan edeceği merak konusu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu