Anahtar Kelimeler:

Mağduriyet gideriliyor

Mağduriyet gideriliyor

 Afet ödemeleri yapılacak     

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Günay Haziran ayı içerisinde meydana gelen yağış ve sel felaketinden dolayı zarar gören 80 vatandaşa 500 TL ile 3 bin TL arasında ödeme yapılacağını açıkladı. 

500 ile 3 bin TL arası 

16 Haziran2014 günü ilimiz büyük bir yağış afeti ile karşı karşıya kalmıştı. Şehir merkezinde bir çok iş yerini su basmış şehir dışındaki evlerde ise tüm eşyalar kullanılamaz hale gelmişti.  Afet sonrası iş yerleri ve evleri zarar gören vatandaşların zararını karşılamak için çalışma başlatılmıştı. Afetten zarar gördüğü tespit edilen vatandaşlara 500 TL ile 3 bin TL arasında ödeme yapılacağı açıklandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Günay ödemelerin dün itibariyle başladığını söyledi.

113 yer tespit edildi

Komisyonun yaptığı denetimlerde 113 yerde sel baskını tespit edildiği belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sedat Günay, yaşanan sel felaketinden 33 ev, 1 dernek, 5 kamu kurumu binası, 5 inşaat, 6 işyeri, 1 depo ve 15 apartmanda sel baskını yaşandığını söyleyerek, yaşanan baskınlarda da 7 aracın hasar gördüğü dile getirdi. Yapılan denetimlerde az, orta ve ağır hasarlı olmak üzere 3 ayrı bölüme ayrıldığını dile getiren Günay, sel baskınlarından dolayı az hazırlı afetzedeye 500, orta hasarlıya bin 500 ve ağır hasarlı afetzedeye 3 bin TL ödeme yapılacağı ifade etti. Yardımların bakanlık tarafından yapılacağını belirten Günay ödemelerin dün itibariyle başlayacağını söyledi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu