Anahtar Kelimeler:

Sulakyurt'ta Konuşan Bahçeli Çağrı Yaptı!

Sulakyurt

 Sulakyurt’a gelen ve Türkiye’de bir dalga modasının çıktığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birinci dalga geldi, ikinci dalga geldi. Hep bu milletin evlatlarına ve milli değerlerine bu dalga çarpıyor da, bir gün gelir AK Partililere bir dalga çarparsa ne olacak.” dedi.

Doğum Yerine Göre Ayrım

Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimi çalışmaları kapsamında Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi Belediye Başkanı İsmail Bildik’i ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Ziyaretin ardından Çarşı Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bahçeli, Erdoğan şimdi kalkmışsınız devletin imkanlarını kullanarak televizyonlarda bülbül gibi şakıyarak filen partinin başkanı Alevidir. Filan partinin genel başkanı Zazadır. Ben Sunniyim diyor. Ne gerek var buna. Sayın Başbakan bu sözü niye söylüyorsun. Bu ülkede alevi kardeşlerimde yaşıyor. Sunni kardeşlerimde yaşıyor. Bunlardan bir tanesinin demokratik hakkı olarak başbakan olması parti genel başkanı olması mümkünde öbürünün niye mümkün değil. Şimdide kalkmış doğum yerlerine göre ayırım yapıyor. Efendim Kahire’de doğdunuz memleket evladı sayılmazsınız. Pekala dilinin altındakini niye söylemiyorsun. Eğer kalkıp cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Selanik’te doğdu memleket evladı sayılamaz deme cesaretine sahip değilsen lafı niye evirip çeviriyorsun.”dedi.

Tedirgin Hale Geldi

Bahçeli, “Şimdi MHP kurucu genel başkanı Kayseri Pınar Başından bir Türkmen köyünde çıkmış atası, babası Lefkoşa’ya varmışlar 1917 yılında da Alparslan Türkeş orada doğmuştur. Şimdi kalkıp MHP’nin kurucusu, Türk İslam Ülküsünün lideri olan kişi Lefkoşa’da doğdu diye memleket evladı sayılıp sayılmayacağını tartışmaya mı açmaya çalışıyorsun sen. Pekala sen necisin? Bunu bilen yok. Kendisi de açıkça söyleyemiyor. Erdoğan çıkıp bu milletin huzuruna önce etnik temeldeki karışıklığı ortaya koy. Sonra İnanç temelinde ki bulaşıklılığı bir ortaya koy. Sonra da kalk bu milletin evlatlarına hakaret edecek ifadeler kullanmayın. Öbür tarafta birçok olayla karşı karşıyayız. Şimdi daha çok kendini gösterir hale geldi. Şimdi AK Partiye oy vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum. Silahlı Kuvvetlere dalga dalga bir adaletsizlik yapıldı mı. Emniyet güçlerine yapıldı mı. Yarın yargıca, savcıya yapılabilir mi. Birde dalga modası çıktı. Birinci dalga geldi. İkinci dalga geldi. Hep bu milletin evlatlarına, milli değerlerine bu dalga çarpıyor da birgün gelir AK Partililerde bir dalga çarparsa ne olacak.”diye konuştu.

Yoksulluk ve Rüşvet

Bahçeli, “Erdoğan hata yapıyor diye cezasını vatandaş bir gün niye çekesin. Bu konuya dikkat etmek lazım. Bu işin şakası yoktur. 12 Eylül’ü yaşayanlar bunu bilir. Küçücük ihbarlar uğruna Ankara’da ki bir değerli şahsiyetin Yozgat’ta ki bilmem ne ilçesinin köyünde yaşlı babasına yapılan zulümleri hiç kimsenin unutmaması lazımdır. Onun için Erdoğan’dan bu anlayışla Cumhurbaşkanı olmaz olamaz. Hele hele bir şey vardır ki o devam ettiği müddetçe olması mümkün değildir. O nedir 17- 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvettir. Aklanmadan, paklanmadan, temizlenmeden senin cumhurbaşkanı olma şansın yoktur. Belki bugünkü gücünü, devlet imkanlarını yine değişik yöntemlerle halkı kandırma usullerini kullanmış olsan dahi cumhurbaşkanı kalamazsın.

Senden Cumhurbaşkanı Olmaz

Senden cumhurbaşkanı olmaz, olamaz.Elini şöyle tutuyor. Mısır’da Rabia diyor. Peki gerçeği niye paylaşmıyorsun. Bu Rabia işareti daha önce yok muydu.? 12 yıl iktidarda kaldın. Rabia işaretini bir gün kullandın mı.? Şimdi niye kullanıyorsun. Çünkü deşifre oldu artık. Şu 4 tane bakan ve çocukları. Bir bakan var, bir bakan var, bir bakan var, bir bakan var bunların hepsi savcılık iddianamesiyle hakların da soruşturma açıldı mı. Meclise dosyaları geldi mi. Geldi. Orada da engellemeye çalışıyorlar. Şunu niye böyle şey yapıp da 5 kardeşi niye ortaya koyamıyorsun. Çünkü şu sensin ve Bilal oğlansın.”şeklinde konuştu.

Neye Karar Verirseniz O Olur

Bahçeli konuşmasına şu şekilde devam etti: “Onun için bunu Rabiayadır, şuydu Esma’ydı bunlarla karıştırma. Bunlarla milleti aldatma. Mısır’da Esma varsa bizim Anadolu’da da Ayşe var, Fatma var. Ne var yani. Bunlarla devam ettiği müddetçe Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmamalıdır. Bir parti genel başkanı olarak halkıma söylüyorum, milletime sunuyorum. Tercih sizin. Neye karar verirseniz o olur. Çünkü ilk defa millet iradesiyle bir seçim oluyor. Ama buna dikkat etmezsek gelişmeler karşısında vebale hep ortak oluruz. Şimdi diyorsunuz ki, Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz. Peki bunun oluru nedir genel başkan derseniz olmazı söyleyen oluru söyleyemez mi? Onu da söylüyoruz. Diyoruz ki, Bu adaylar içerisinde bir şahsiyet vardır ki, şu an için 12-13 partinin etrafını sardığı değerli bir bilim ve diplomat olan Ekmelettin İhsanoğlu beyefendidir. Ne kadar Recep Tayyip Erdoğan iftira etse ne kadar İstiklal Marşı biliyor, bilmiyor tartışsa, ne kadar bilmem nerde doğdu, yaşadı dese de memleketin gerçeği sıvanamaz üstü örtülemez.

Her Şeyi İstismar Ediyor

Her şeyi istismar ediyorsun. Bir de çıkmış İstanbul’da ben doğdum, hak vaki olursa beni İstanbul’a gömün diyor. Allah sana uzun ömür versin. Hem bu dünyada çekeceğin var. Hem de öte dünyada çekeceğin var. Yüce divana gitmeden hak vaki olmasın. Temennimiz o. Bu millet gördün. Allah sana uzun ömür versin. Sağlıklı yaşamanı temenni ediyorum. Ama şu yalandan, iftiradan, hakaretten bu milleti devlet imkanlarıyla aldatmaktan vazgeç. Böyle bir durum karşısında artık seçim vakti geliyor. Pazar gününe kadar hangi dedikodu olursa olsun, hangi söz söylenirse söylensin, vatandaş olarak Cenab-ı Allah lüzumsuzları kulak arkasına atın diyor. Siz de ne kadar iftira varsa, ne kadar yalan varsa, ne kadar dolan varsa arkaya doğru atın. Devletin birliği, dirliği için milletin bölünmez bütünlüğü için, alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı olmadan birlikte yaşamak için artık devletin başında bu ayrımcılığın olmaması lazım. Bu kafayla gidersek devletin başında da bu ayrımcılık olur.”

Seçimi Önemseyin

Bahçeli, “Şimdi bir tavsiyede bulunuyoruz. Cumhurbaşkanı seçimini önemseyiniz. Sandığa gidiniz. Sağın, solun tesirleri altında kalmayınız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yanlış bir adım atılırsa onun arkasını toparlayamayız. Türkiye’deki sosyal hareketlilik hızlanır. Gerilim artar. İç savaşa doğru gidişler olur. Suriye, Irak, Kafkaslar ateş çemberi. Türkiye’nin kendini buradan kurtarması için aklı başında insanların devlet başkanı istikrarlı bir yönetim. Türkiye’de olur ise bu belalardan kendimizi Kurtarmış oluruz. Böyle olunca 3 adayın içerisinde Ekmelettin İhsanoğlu’nu sizlere tavsiye ediyoruz. Takdir sizin.”dedi.

 

 

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu