Anahtar Kelimeler:

Son mesajlar verildi!

Son mesajlar verildi!

  

“Ortalamanın üzerine çıkacağız”         

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir gün kala Ak Parti İl Yönetiminin yapmış olduğu çalışmaları ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı değerlendirdi.

Yönetimimizi oluşturduk

AK Parti’nin bu kutlu yolda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Akçay, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde nasıl çalışma yürüttüklerini açıkladı. Akçay yaptığı açıklamada, “24 Haziran 2014 tarihinde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı görevime atandım. Bu görevi aldıktan sonra biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bulduk kendimizi. Yeni yönetimimizi genel merkezimizin bize vermiş olduğu talimat ile oluşturduk. Burada bazı şartlar vardı. Yönetimimize girmek isteyen 300’e yakın arkadaşımız vardı. Belli sayıda Üniversite mezunu, belli sayıda kadın partililerimiz, belli sayıda da gençlerimizden oluşturduk” ifadesinde bulundu.

Çalışmalarımızı tamamladık

Akçay, “Çalışmalarımızda, özellikle Başbakanımızın üzerinde durduğu sandık yönetim kurulu üyelerimizi belirledik. Tabi daha önceden teşkilatlarımızdaki eksiklikleri tamamladık. Bu yönetim kurulu sanıyorum başka partilerde yok. Sadece biz uyguluyoruz. Sandık yönetim kurulu üyesi 9 kişiden oluşmaktadır. Sandık başına yaklaşık 250-300 kişi oy kullanıyor. Genelde bu kişiler ya aynı mahalleden oluyor ya da aynı apartman dairesinde ikamet ediyorlar. Buna özellikle dikkat ettik ve bu 9 kişilik ekibimizi bu kişilere yönlendirdik. Bizim için en önemli çalışma bu idi. Bu kapsamda yapılan çalışmalarımızı tamamladık. 

2 bin 327 kişi para yatırdı

Çalışmalarımız kapsamında 3 araç giydirme, 20 bina giydirme işlemini gerçekleştirdik diyen Akçay, “Yaklaşık 100 bin e yakın broşür bastırdık ve dağıtımını gerçekleştirdik. Bunlarla ilgili tüm masraflar, bizzat yönetim kurulu üyelerimiz tarafından gerçekleştirildi. Tüm gazetelerimize ulusal basında çıktığı gibi ilanlarımızı verdik. İnternet sitelerine Cumhurbaşkanı adayımızın ilanlarını verdik. Kampanyaya tüm Kırıkkale’yi dahil etmek için büyük çalışmalar ve programlar gerçekleştirdik. Ayrıca Ak Parti’ye gönül vermiş vatandaşlarımız toplamda 2 bin 327 kişi cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’a ziraat bankasından para yatırarak destek verdi. İnşallah bu sayı artarak devam ediyor” dedi.

Sıkmadık el bırakmadık

Akçay, “Seçim çalışmalarımıza merkez harici ilçelerimizden başladık. İlçe teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla buluştuk. Burada toplantılar düzenledik ve büyük katılımlı organizasyonlar yaptık. Bu çalışmalarımızın aynısını Milletvekillerimiz ile de yaptık. Bizim yönetimimiz 40 kişiden oluşuyor. Oluşturduğumuz 8’er kişilik ekiplerimiz ile her ekipte bir Başkan Yardımcısı görevlendirdik. Bu ekiplerin başında bazen Milletvekillerimiz oldu bazen Başbakan yardımcımız oldu bazen de ben oldum. Bizim olmadığımız yerde ise başkan yardımcılarımız görev yaptı. Bu ekipler Kırıkkale’nin her tarafını gezerek, ziyaret edilmedik ev, sıkmadık el bırakmadık. Tüm pazarlarımızı esnaflarımızı dolaştık” diye konuştu.

 

Allah emeğimizi zayi etmesin

Akçay on olarak, “Bir tarafta bir çatı adayı var. 27 yaşına kadar hiç Türkiye’ye gelmemiş. Türkiye’de doğmamış. Ondan sonra gelmiş sonra tekrar gelmiş ve gitmiş. Sonra da almışlar getirmişler ve Cumhurbaşkanı adayı yapmışlar. 13 tane parti de bu kişiyi destekliyor. Ve şöyle bir durum var. Adayları bir tarafta bir şey söylüyor. Bir taraftan CHP’li milletvekili ağzına geleni söylüyor. Aynı şekilde MHP’li milletvekilleri de aynı şeyleri yapıyor. Vatandaş hiç desteklemiyor. Biz çalışmalarımızı yaparken tüm vatandaşlarımızdan istiyor. Bizim amacımız, Türkiye üzerinde bir ortalama ile bu seçimden çıkacağız. Biz burada Türkiye’de en yüksek oy alarak çıkalım istiyoruz. Allah emeğimizi zayi etmesin” dedi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli