Anahtar Kelimeler:

Sakin bir seçim!

Sakin bir seçim!

 Seçim sakin geçiyor

Türkiye genelinde ilk kez halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı için seçime gidiliyor. Ancak seçim çok sakin geçiyor…

Sandık başı sakin

Türkiye genelinde ilk kez sakin bir seçim atmosferi yaşanıyor. Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. Bunun için sandık kuruldu. Oldukça sakin bir ortamda gerçekleştirilen seçim için her şey hazırlandı ve sandıklar kuruldu. Sabah erken saatlerden itibaren çalışma başladı ancak, bir çok yerde sandıklar oy kullanacak seçmenleri bekliyor. Seçim sakin geçerken, seçime katılımın da düşük olması bekleniyor. 

Rahat bir ortam var

Kırıkkale’de 360 sandıkta oy kullanılıyor. Sabahtan itibaren okullarda gerekli hazırlıklar tamamlandı. Sandık başı görevleri, partilerin temsilcileri oy kullanacak vatandaşları beklemeye başladı. Birkaç ay önce yapılan seçimde sabahtan itibaren vatandaşlar oy kullanmak için sıraya giriyordu. Ancak bu seçimde böyle bir durum yaşanmıyor. Sandığa gidenler rahat bir ortamda oylarını kullanıyor.

17:00’ye kadar sürecek

Okullarda sandık görevlileri yer alıyor. Bunun yanı sıra partilerden de temsilciler olduğu gözleniyor. Kırsal kesimde Jandarma, şehir merkezlerinde ise Polis güvenlik önlemini alıyor. Ancak onlar için de sakin bir ortam mevcut. İlerleyen saatlerde seçime katılımın artması bekleniyor. Oy kullanma işlemi saat 17:00’ye kadar sürecek. Bu saatten sonra sandıklar açılacak ve oy tasnifi başlayacak.

 

GELİŞMELERİ AKTARACAĞIZ… 



  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı