Anahtar Kelimeler:

Vali oyunu kullandı

Vali oyunu kullandı

 “Seçmen sayısı düştü”

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale`de 194 bin 497 seçmenin sandık başına gideceğini, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi`ne göre seçmen sayısında düşüşün olduğunu söyledi.

664 sandık kuruldu

Oyunu Anadolu Öğretmen Lisesi`nde eşi İlksen Kolat ile birlikte kullanan Vali Kolat, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçtiğini hatırlattı. "İnşallah ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı olur" temennisinde bulunan Kolat, şöyle konuştu: "Seçim sürecinde şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmadı. Kırıkkale`de 194 bin 497 seçmen sandık başına gidecek. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimine göre seçmen sayısında düşüş var. Kent genelinde 664 sandıkta oy kullanımı devam ediyor.

Rakamları düzeltti

Her zaman milletin gönlüne, rızasına ve isteğine göre hareket etmek olumlu sonuç getirmiştir. Milletin verdiği takdire herkes razı olacaktır. Biz de bir vatandaş olarak bugün oyumuzu kullandık." Sandık sayısı konusunda daha önce 360 rakamı açıklanmıştı. Seçmen sayısı konusunda da yanılgılar vardı. Vali Ali Kolat, bu iki konuya da açıklık getirdi ve kesin rakamları açıkladı.

 

GELİŞMELERİ AKTARACAĞIZ… BİZDEN AYRILMAYIN…



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı