Anahtar Kelimeler:

Nitelikli dolandırıcılık!

Nitelikli dolandırıcılık!

  

Bir bu eksikti!

 

 

Kırıkkale’de son günlerde Güneydoğulu oldukları şiveleri ve tiplerinden belli olan bazı kişiler, yardım maksadıyla nitelikli bir iş yapıyorlar. 

Dolandırıcılar

Kırıkkale’de yerel basın son günlerde ilginç bir olaya tanıklık ediyor. Güneydoğulu oldukları şiveleri ve tiplerinden belli olan bazı kişiler, yardım maksadıyla nitelikli bir iş yapıyorlar. Gazeteleri dolaşan iki kişilik bir gurup, yardım maksadıyla haber yapılmasını istiyor. İki kişiden biri mağduru, diğeri ise ona yardımcı olan kişiyi oynuyor. Böylece kendilerini yerel basına haber yaptırıyorlar. Basında çıkan haberi gören bir çok kişi ise bunlara bir şekilde ulaşarak yardımda bulunuyor. Birkaç gündür şehirde dolaşan iki kişinin lösemi hastası bir vatandaşın çocuğu için yardım haberleri yaptırmaya çalıştığı gözleniyor. 

Mağdur rolü oynuyorlar

Kendilerini Kimeski Mahallesi’nde caminin yanındaki evde ikamet eder şekilde gösteren kişilerin bu mahallede ikamet etmediği ortaya çıktı. Bu kişilerin daha önce Samsun ve Çorum gibi illerde de aynı şekilde kendilerini haber yaptırarak yardım topladıkları görülüyor. Çünkü ellerinde oralarda yerel basına yaptırdıkları haberler yer alıyor. Bu iki kişi Van’dan geldiklerini ifade ediyorlar. Mağdur kişi Vanlı rolünü oynarken, ona yardım eden ise Kırşehir’de taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı rolünü oynuyor.

Sakın para yatırmayın

Yardım maksadıyla banka hesap numaralarını haberlere yazdıran kişilerin bu yolla dolandırıcılık yaptıkları düşünülüyor. Çünkü verdikleri bilgiler çelişkili. Kırşehir’de böyle bir kişinin kooperatif başkanı olmadığı görülüyor. Kimeski Mahallesi’nde de ikamet eden Vanlı bir kişi bulunmuyor. Tam anlamıyla nitelikli dolandırıcılık yapan bu kişilere dikkat edilmesi isteniyor. Vatandaşların hesaplarına para yatırmamaları öneriliyor. Yerel basının da dikkatli olması gerekiyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu