Anahtar Kelimeler:

Amaç esnafa destek

Amaç esnafa destek

Kurs bilgisi verildi

Kırıkkale`de istihdama yönelik çalışmalar yürütülürken, bir yandan da esnafı canlandırmak için çeşitli projeler faaliyete geçiriliyor.

50 kişilik kurs

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırıkkale KOSGEB İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yapılacak Girişimcilik kursu seçmesi Kırıkkale Üniversitesi’nde yapıldı. Kurs seçmesine 110 kişi katılmış olup, yapılan yazılı sınav ve sözlü mülakatta en yüksek puanı alan 50 kişi kursa katılmaya kazandı.

KOSGEB’den 27 Bin TL

Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde açılan meslek kurslarına bu sefer farklı bir anlayış getiriliyor. Düzenlenecek olan `girişimcilik` kurslarıyla meslek sahipleri, ürettikleri projeler kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı`ndan (KOSGEB) 80 bin liraya kadar kredi alabilecek. Kursa katılanlar, proje geliştirme karşılığında KOSGEB`den 27 bin ila 80 bin TL alacağı kredinin yüzde 20`si karşılıksız olacak. Proje kredisinin geriye kalanı ise 2 yıl sonra ödenmeye başlanacak ve 24 ay vadeli olacak.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı