Anahtar Kelimeler:

Nikah şekerleri sergilendi

Nikah şekerleri sergilendi

 İlginç bir sergi

Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Kırıkkale İş-Kur Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Kadın Emeği Nikah Şekerleri Projesi Sergisi’ İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Sergi sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Meslek sahibi oldular

Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Kırıkkale İş-Kur Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimin sonunda bayanlar tarafından hazırlanan 2 bin farklı çeşitteki nikah şekerleri İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide görücüye çıktı. İş-Kur’un meslek edindirme programı kapsamında kurs boyunca günlük 20 TL cep harçlığı alan bayanlar meslek sahibi olmanın yanında ev ekonomisine de katkıda bulunabilecekler. İlginin oldukça fazla olduğu serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Yahşihan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uluyurt, İş kur İl Müdürü Nazım Uluyurt, Kırıkkale Üniversitesi’nden öğretim görevlileri, halk eğitim merkezi öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı

Ev ekonomisine katkı

El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Ebru Ateşok,“İlde nikah şekeri yapan büyük firmaların olmaması, aynı zamanda ilde ki mevcut ürünlerin farklılık göstermemesi, ilde yaşayan bireylerin özel gün ve nikah şekerleri ihtiyaçlarını genellikle Ankara’dan karşılamaları proje konusunun özel gün ve nikah şekerleri olmasına neden olmuştur. 40 gün süren eğitimlerimizi tamamlayarak bayanlarımızın hazırlamış olduğu nikah şekerlerinin sergisini açmış bulunmaktayız. ” şeklinde konuştu. Serginin açılışı ve gezilmesinden sonra davetlilere ikramda bulunuldu ve bu arada kursa katılan 40 kursiyere protokol üyeleri tarafından törenle sertifikaları verildi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı