Anahtar Kelimeler:

TBMM`de mısırlı HES tepkisi!

TBMM`de mısırlı HES tepkisi!

 Meclis’e kadar gittiler

CHP’den bir grup milletvekili, Kırıkkale’deki arazilerinden geçen HES projesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar ve onların yetiştirdiği mısırlarla birlikte TBMM Ana Bina basın kapısı önünde toplantı yaptı.

Açıklama yapıldı

Basın toplantısına; CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın yanı sıra milletvekilleri İlhan Demiröz, Selahattin Karaahmetoğlu, Doğan Şafak, Kamer Genç, Levent Gök ve Melda Onur ve ilçelerine yapılan HES projesini protesto etmek için Kırıkkale Çelebi ilçesinden gelen bir grup vatandaş katıldı. Kalabalık adına konuşan Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Kırıkkale`deki HES inşaatına tepki gösteren ifadeler kullandı. Kızılırmak üzerine yapılacak HES nedeniyle 5 köyün verimli tarım arazilerini kaybettiğini anlatan Özkan, "Toprak koruma kanununu yaptık. Mülkünü dahi satamıyorsun. Ancak bu vatandaşlarımızın toprakları HES adı altında ellerinden alınıyor. Elbette enerjiye ihtiyacımız var ama toprağa ve üretime de ihtiyacı var." dedi.

Durum anlatıldı

Özkan, bölgede son derece kaliteli Mısır üretimi gerçekleştirildiğini belirterek, tarım arazisinin HES nedeniyle kullanılamamasının ekonomik açıdan büyük bir kayıp olduğuna işaret etti. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise HES yapımı nedeniyle 25 kilometrelik bir alanda tarım ve hayvancılık yapılamadığını, bölgede yaşayanların mağdur edildiğini ifade ederek, bu duruma tepki gösteren vatandaşların güvenlik güçlerince engellendiğini, haklarını arayamaz hale getirildiklerini savundu. Söz alan mağdur vatandaşlar da HES yapımının biran önce durdurulmasını istedi. Milletvekilleri, vatandaşların Meclis’e getirdiği mısırlardan toplantı sonrasında alarak, yanlarında götürdü.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı