Anahtar Kelimeler:

45 kalp ameliyatı yapıldı Tıp ve YİH ortaklığı ile

45 kalp ameliyatı yapıldı Tıp ve YİH ortaklığı ile

 Haydi bakalım!

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölge hastalarına hizmet vermeye devam ediyor. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yüksek İhtisas Hastanesi ile yapılan anlaşma sonucunda, 4 ayda 45 ameliyat gerçekleştirildi.

Düzenli kontrol yapılıyor

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Yüksek İhtisas hastanesi arasında yapılan protokol ile kalp ameliyatları yapılıyor. Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, Yrd. Doç. Dr. Ali Bolat ve Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Gültekin tarafından yapılan ameliyatlarda başarılı sonuçlar alınıyor.  Hem Kırıkkale’deki hem de çevre illerdeki kalp hastalarının tedavisini yapan Tıp Fakültesi Hastanesi, 4 aydır Ankara’ya ameliyat için kalp hastası göndermiyor. Ameliyat olan hastaların kontrolleri ise düzenli olarak yapılıyor. Böylece hastalar ameliyattan sonra her ay kontrol için Ankara’ya gitmek zorunda kalmıyor.

Bölgeden hasta geliyor

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında bölgeye hitap ediyor. 43 ilin kesişme noktası olan Kırıkkale’de; Kırşehir,  Çankırı ve Yozgat gibi birçok ilden gelen kalp-damar hastalarının ameliyatları yapılmakta. Son olarak Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kırşehir’de evsiz ve yalnız yaşayan Yeşil Kartlı 57 yaşındaki bir hastanın ameliyatı gerçekleştirildi.

Ankara’ya hasta göndermiyoruz

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabalcı, Yrd. Doç. Dr. Ali Bolat ve Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Gültekin 45 ameliyatın başarı oranlarının oldukça yüksek olduğunu belirterek , “4 ay gibi bir sürede hem Kırıkkale’den hem de Kırıkkale dışından gelen birçok ameliyatı başarı ile yaptık. Hastanemizde şu anda kalp açısından bütün ameliyatları yapacak düzeydeyiz. Tam teşekküllü 8 yataklı yoğun bakımımızda özel bir hemşire ekibimiz mevcut. Kardiyoloji ile ortak takip ettiğimiz hastalarımız tek kişilik odalarda kalıyor.” dediler.

Her türlü kalp ameliyatı

Hem Kalp-Akciğer Makinası kullanılarak hem de çalışan kalpte yapılan Kalp ameliyatlarının tümünün yapıldığını belirten Öğretim Üyeleri, yapılan bu ameliyatların Kırıkkale için oldukça önemli olduğunu söyledi. Ayrıca “Kırıkkale’de yaşayan, damar tıkanıklığı şikâyeti olan şeker hastaları tedavi olmak için doğrudan Ankara’ya gidiyorlardı. Ancak yaptığımız operasyonlardan memnun kalan hastalar, bu tarz şikâyeti olan diğer hastalara Üniversite Hastanemizi tavsiye ediyor ve gün geçtikçe hasta sayımız artıyor. Bizler de bu hastaların düzenli olarak kontrollerini gereken durumlarda ameliyatlarını yapıyoruz ve artık Ankara’ya hasta göndermiyoruz.  Yüksek İhtisas Hastanesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde de Üniversite ekibine ihtiyaç duyulan bu ameliyatlarda ekipçe gidip destek veriyoruz. Bu anlamda ilimizde kalp açısından en sağlıklı hizmeti veriyoruz.” şeklinde konuştular.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu