Anahtar Kelimeler:

Rabia her zaman yaşayacak

Rabia her zaman yaşayacak

Bunlar da Riba&cılar…!

Mısır’da meydana gelen darbede yaşamını yitiren Rabiatul Adeviye, Kırıkkale’de Genç Memur Sen tarafından anıldı.

Hüzün hakim oldu

14 Ağustos ‘Rabia Günü’ ilan edilmesinin ardından Genç Memur Sen üyeleri, Hüseyin Kahya Parkı’nda bir program düzenledi. Düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Onlarca memurun katıldığı programa Kırıkkale Belediye Zabıta Müdürü Tuncay Bulut ve mesai arkadaşları da destek verdi. Yapılan programda hüzün hakim oldu.

Daha kaç çocuk bağıra basacaklar

Hürriyete sınırsızca âşık Esmaların Mısır’daki  Rabia   Meydanı`ndaki   özgürlük   ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Genç Memur Sen Kırıkkale Temsilcisi Murat Memiş, katılımcılara seslenerek, “Zalimlerin dünyayı kuşatan barbarlıklarına son vermeyecek misin.? Mazlumların kulakları sağır eden çığlıklarını daha ne kadar duymazlıktan geleceksin Zülüm kalesinin burçlarından atılan vahşet oklarının, kaç çocuğun daha bağrına saplanmasını bekleyeceksin” dedi.

Son vereceksin

Memiş, “Mısır`da darbeci Sisi`nin, Suriye`de cani Esed’in, Gazze`de katil İsrail`in ve  Doğu Türkistan`da  vahşi   Çin`in   insanlığı   katletmesini, insanlık onurunu çiğnemesini daha ne kadar seyredeceksin. Ey insanlık ayağa kalk.! Dünyadaki zulüm kuşatmasını sen bitireceksin. İnsanlığın katiline ferman çıkaran kirli küresel ittifakı sen yok edeceksin. Özgürlüğün esaretine, demokrasinin mahkumiyetine sen son vereceksin” Diye konuştu.

Dualar okundu

Bütün Müslümanlara seslenen Memiş, “Sen susmasaydın, ayağa kalkmasaydı. Hakkı haykırıp zalimin karşısında dursaydın. Sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın, İsrail, Filistin ve Gazze`de soykırım yapamaz, Afrika`nın çocukları açlık ve susuzluktan kıvranmaz, Afrika`da küresel sermayenin sömürü pazarı kurulmaz, Arakan`da, Doğu Türkistan`da ve Mali`de Müslümanlar hunharca vurulmazdı.” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından dua edildi ve olaysız bir şekilde ayrıldılar.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu