Anahtar Kelimeler:

30 bin balık gölette bırakıldı

30 bin balık gölette bırakıldı

 30 bin balık gölette bırakıldı

Göletler balıklandı!

Kırıkkale`de doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilmesi amacıyla Keskin ilçesinde bulunan Cinali Göleti`ne 30 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Balık bırakıldı

Keskin ilçesinde, 2014 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Cinali Göleti`ne balık bırakılmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı açıklamada, bu çalışmayı Bakanlığın Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde ekolojik dengeyi sağlayarak, doğadaki canlı varlıkları zenginleştirmek amacıyla yaptıklarını söyledi. Kırbaş, "Balıklandırma çalışması ile su kaynaklarımızda çeşitliliğin arttırılması ve avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Bilgi verildi

Kırbaş, balık yavrularının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü`nden temin edildiğini belirterek, bu çalışmayla balık popülasyonunda artışların olacağını ifade etti. 30 bin pullu sazan yavrusunu Cinali göletine bıraktıklarını ifade eden Kırbaş, "Sazan balığı hem kültür balıkçılığında hem de doğal suların aşılanmasında kullanılmaktadır. Balıklandırma çalışması ile su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin artırılması ve amatör avcılığın geliştirilmesini hedefliyoruz. Gelecek nesle su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına da bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir." diye konuştu.

Pullu sazan…

Balık stoklarının korunması ve yerel balık ırklarının devamlılığının sağlanması için balıklandırma çalışmalarının önemine dikkati çeken Kırbaş; iç su kaynaklarında, iç bölgelerde balık tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturmak amacıyla yapılan balıklandırma çalışmalarında, doğal bir tür olan `pullu sazan` kullandıklarını açıkladı.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı