Anahtar Kelimeler:

Gökten adeta mermi yağdı!

Gökten adeta mermi yağdı!

 Ya çocuklara gelseydi?

Kırıkkale’de hafta sonu bir mahallede yapılan düğünden çevreye adeta mermi yağdı. Mermilerden bazıları bir evin bahçesinde çocukların oyun oynadığı alana düştü.

Çocukların yanına düştü!

Hafta sonu düğün sayısında artış vardı. Bir çok mahallede ve düğün salonunda düğün merasimleri yapıldı. Bunlardan biri de hafta sonu Kimeski Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Buradaki düğünde silah sesleri hiç susmadı. Öyle ki, bir ara gökten adeta mermi yağdı. Mermilerden bazıları mahalledeki bir evin bahçesinde oyun oynayan çocukların bulunduğu alana düştü. Ne olduğunu anlayamayan çocuklar korkuyla durumu ebeveynlerine haber verdiler.

Duruma tepki gösterildi

Evin bahçesinde gölgelik bir alanda duvar dibinde oynayan çocukların bulunduğu alana bir mermi düştüğü tesbit edildi. Duruma tepki gösterildi. Düğünlerde silah atılmasının önüne geçilmesi istendi. Merminin oyun oynayan üç çocuğa isabet etmemiş olması şans olarak değerlendirildi. Silah seslerine rağmen güvenlik güçlerinin müdahale edip etmediği bilinmiyor. Çünkü silahlar iki gün boyunca gece yarısına kadar hiç susmadı.

İki gün hiç durmadı

Çocukların oyun oynadığı alana düşen mermi çekirdeğinin bir yerden saparak buraya kadar geldiği de gözlendi. Merminin çarpmanın etkisiyle bükülmüş olduğu gözlendi. Aile fertleri, “Kırıkkale’deki düğünlerde ne yazık ki silahla böyle maganda gösterisi yapmanın sonu bir türlü gelmiyor. Çünkü gerekli önlemler alınmıyor. Öylesine önlem alınıyor. Bu mermi çocuklardan biri isabet etse idi ne olacaktı? İki gün boyunca silah sesleri hiç susmadı. Bütün mahalle biliyor bunu. Kim geldi de engel oldu? Bunu düşünerek hareket etmek gerekiyor” dediler.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu