Anahtar Kelimeler:

Hacılar'da yeni bir gerginlik!

Hacılar

 “Hakkımız peşkeş çekilemez” 

Kasaba halkı Belediye’yi bastı!

HAT TÜCCARLARI TÜREDİ!

Hacılar kasabası halkı Belediye binasını bastı, buradan Valilik ve Trafik Komisyonuna seslendi…

Tepki gösterdiler

Hacılar’da özel halk otobüsü krizi yaşanıyor. Özel halk otobüsü işletmeciliğinin yabancı esnaflara verilmesi konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten belde halkı belediye binasını bastı. Belediyeye giriş ve çıkışları engelleyen öfkeli grup Belediye Başkanı Menduh Bağrıaçık ile görüşerek ‘Bizim hakkımızı kimse peşkeş çekemez’ dediler. Geçmiş dönemlerde yaşanan krizlerle huzursuzluğun zirveye tırmandığı, yeni yeni huzurun hakim olduğu Hacılar Kasabasında yeni bir kriz mi doğuyor. Kasabada, mahkemeye taşınan özel halk otobüsü işletmeciliği konusuna tepki çığ gibi büyüyor.

Yabancılara veriliyor

Belde halkının trafik komisyonu tarafından otobüs işletmeciliğinin kasaba halkı dışındaki insanlara verilmesi hem de kadın ve genç bayanlarının geliş gidişlerinde rahat edememesi nedeniyle kendilerine verilmesini istediği özel halk otobüsü işletmeciliği için belde halkı ayaklandı. İlk başvurularının olumsuz sonuçlandığını ve kendilerine yeni araçlar almaları tavsiyesinin verildiğini belirten minibüsçü esnafları her bir ailenin 300 bin liranın üzerinde bir borca girdiğini, daha sonra da işletmeciliğin yabancı esnaflara verildiğini söylediler.

Hukuki süreç başladı

Bu mağduriyetlerinin giderilmesi için hukuki süreci de başlattıklarını belirten belde halkı çözüme kavuşturamadıkları takdirde Hacılar’da yaşanacak olan tatsız olayların sorumlusu olarak belediye başkanı Menduh Bağrıaçık ve Vali Ali Kolat’ı sorumlu gösterdiler. Sorunlarını dile getirmek için belediye binasına akın eden vatandaşlar bina önünde eylem yaptı. Giriş ve çıkışları kontrol altına alarak bina önünde araçlarını park eden minibüsçü esnafı daha sonra Başkan Bağrıaçık’ın makamına çıkarak durumu tekrar dile getirdiler. Bağrıaçık konunun takipçisi olacaklarını ifade ederek ‘Hacılar halkını hiçbir hakkını kimseye yedirmeyiz. Bu ülkede kanun ve nizam var. Kanun çerçevesinde her türlü hakkımızı aramaya kararlıyız. Lütfen sakin olun. Bir yerde yanlış yapıldıysa yanlış kanun önünde düzeltilir” dedi.

Peşkeş çekilemez

Kalabalık grup adına konuşan Ali Gökçek  “Hacılar halkının hakkı peşkeş çekilemez. Hakkımız bize iade edilmediği takdirde yaşanacak olaylardan komisyon ve valilik sorumludur. Biz yabancılara taşımacılık yaptırmayacağız. Bu sorumluluk yöneticilerdedir ve onları göreve davet ediyoruz. Bu işin verildiği insanlar Hacılar’ın yolunu dahi bilmeyen insanlar. Bu işin nasıl verildiğine dair şüphelerimiz var. Hacılarlı belediye yetkililerine haber dahi verilmeden bu iş başkalarına verilmiş. Vali yardımcıları bize yeni araç almamızı söyledi. Aldık borca girdik şimdi işi başkalarına verdiler. Bize bu araçları aldıranlar şimdi mağduriyetlerimizden sorumlular. 300-400 bin lira borcumuz var ve işimiz yok” ifadelerinde bulundu.

Hat tüccarları var!

Hacılar’daki esnaflar ve vatandaşlar, yaşanan durum nedeniyle Valilik ve İl Trafik Komisyonu’na tepki amacıyla Belediye binasına giderek seslerini buradan duyurmaya çalıştılar. Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, kendisine gelenlere durumu izah etti ve elinden gelen her türlü yardımı yapacağını ve onların hakkını arayacağını söyledi. Bu arada, Kırıkkale’de son zamanlarda minibüs hattı tüccarlarının türediği ve bunların bu tür sıkıntılara neden olduğu da bildirildi. Minibüsçülük yapmadıkları halde hat satın alan ve alım-satımı ile bunun ticaretini yapanlar, gerçek esnafları sıkıntıya sokuyorlar. Burada da benzer bir durumun yaşandığı bildirildi. Geçmişte bu durum Kırıkkale-Ankara arası çalışan araçlarla yaşanmıştı. Şimdi de kapanan belediyelerin hatları ve Hacılar gibi yerlerdeki hatlarla oynayan hat tüccarlarının gerçek esnafı ve vatandaşı sıkıntıya sürüklediği vurgulandı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli