Anahtar Kelimeler:

ÖZEL SÖYLEŞİ

ÖZEL  SÖYLEŞİ

Türkiye'nin 81. partisi Merkez Parti teşkilatlanıyor

Karslı Haberkale’ye konuştu

“Millet yeni bir partioluşumu sağlıyor”

Türkiye’nin 81. siyasi partisi, Merkez Parti (MEP) adı ile bir süre önce kuruldu. Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Abdürrahim Karslı, Haberkale Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat’a parti, çalışmaları ve teşkilatlanma konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Halat’a açıklama yaptı

Türkiye’nin 81. partisi Merkez Parti Kırıkkale’de de teşkilatlanıyor. Bir süre önce kuruluşu tamamlanan ve kamuoyuna tanıtılan parti şu ana kadar 50 ilde teşkilatlanmış durumda. Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Haberkale Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat’a, partinin kuruluşu, adı, felsefesi, teşkilatlanma çalışmaları ve dahası konusunda çok özel açıklamalarda bulundu.

Değerler üzerinden…

Türkiye’de hep muhabbet iklimi içinde olacaklarını ifade eden Karslı, “İstişare zemini içinde olacağız. Şahsı menfaatimiz yok. Huzurlu faaliyet içinde olacağız.” dedi. Genel Başkan Abdürrahim Karslı, siyasete başladıklarında belli ölçüleri olacaklarını söyledi. Karslı, “Şimdiye kadar siyasette kullanılan değerleri bir tarafa bıraktık. Milliyetçilik ve din temeline dayalı siyasetimiz yok, bizim siyasetimiz umumi değerlere istinat eden bir siyaset.” dedi.

Hepsinde insan var

Partinin ismini belirlerken belirli değerleri ön plana çıkardıklarını belirten Karslı, “Merkez Parti dedik. Neyin merkezi? Türkiye’nin merkezi. Neyin merkezi? Gücün merkezinin fiziki bir tarifi vardır, bilirsiniz. Merkez kenarında olan her şeyi, aynı eşit noktada uzaklığı ifade eder. Merkez bir faaliyetin üretildiği yeri ifade eder. Bizim merkezimiz de herkese eşit davranan, hizmetin üretildiği, hakkaniyetin üretildiği, istikbale ait değerlerin üretildiği bir merkez. Bu merkezde de her fikirden inşa var. Şimdiye kadar bildiğiniz ne kadar parti varsa, hepsinden insan var” dedi.

Önemli olan ittifak

Karslı, “Biz fikir partisi değiliz, ideoloji partisi değiliz, biz fikirde ittifak etmek mecburiyetinde de değiliz. Sizin neyde ittifak ettiğiniz önemli. Bizim dayandığımız kaynak hak. Bu hayatımızın felsefesi kuvvete dayanmıyoruz, hak’ka dayanıyoruz. Kuvvetli olan haklı değildir. Bizde kim haklıysa o kuvvetlidir. Hak’ka dayanıyoruz. Nereye gitmek istiyoruz? Milletin menfaatlerini yükseltmeye gidiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Kırıkkale çalışması

Şu ana kadar 50 ilde teşkilatlandıklarını söyleyen Karslı, “Teşkilatlarımızı hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. 50 ilde teşkilatlarımızı kurduk. Kırıkkale’de de temas halinde olduğumuz bazı dostlarımız var. Orada da teşkilatımızı oluşturacağız ve seçime hazır hale getireceğiz. Çok yakında bunu duyuracağız. Kırıkkale’den de güzel yansımalar alıyoruz. ANAP, DYP, DP, CHP, AKP, MHP ve DSP içinden çok önemli isimlerin desteği var ve daha da olacak. Bıkkın haldeki millet, tutunacak dal arıyor ve bunu da Merkez Parti ile sağlayacak” dedi. (SÜRECEK)

YARIN:

Nasıl başladı bu iş?

Nasıl gidiyor?

Karslı nereli?

Teveccüh nasıl?

Ve ilgi neden bu kadar yüksek?



  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.7 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı