Anahtar Kelimeler:

ÖZEL SÖYLEŞİ

ÖZEL  SÖYLEŞİ

 Türkiye’nin 81. partisi Merkez Parti teşkilatlanıyor

Karslı Haberkale’ye konuştu

“Herkesin sesi olacağız”

Türkiye’nin 81. siyasi partisi, Merkez Parti (MEP) adı ile bir süre önce kuruldu. Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Abdürrahim Karslı, Haberkale Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat’a parti, çalışmaları ve teşkilatlanma konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Halat’a özel açıklamalar

Türkiye’nin 81. partisi Merkez Parti Kırıkkale’de de teşkilatlanıyor. Bir süre önce kuruluşu tamamlanan ve kamuoyuna tanıtılan parti şu ana kadar 50 ilde teşkilatlanmış durumda. Partinin Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Haberkale Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat’a, partinin kuruluşu, adı, felsefesi, teşkilatlanma çalışmaları ve dahası konusunda çok özel açıklamalarda bulundu.

Erzurum doğumlu

Kendisinin Erzurum doğumlu olduğunu, hatta Fethullah Gülen ile köylerinin yakın olduğunu ancak cemaatle bir bağı bulunmadığını söyleyen Abdrurrahim Karslı, Profesör ünvanına sahip. Karslı, herkese ve her kesime hitap edecek merkez siyaseti yapacaklarını, aralarında ANAP, CHP, MHP, DSP ve AK Parti’den önemli isimlerin partide yer alacağını ve şu anda il il gezerek teşkilatlanma çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Merkez Parti’nin adı gibi merkez  partisi olacağını da vurguladı.

Millet patlamaya hazırlanıyor

Bu işe milletin talebi ile başladıklarını da söyleyen Karslı, “Aslında buz 3-4 yıldır bu işle meşgulüz. Türkiye çok kötü yönetiliyor. Millet susadı. Merkez Partisi doğdu. Daha önce teşkilatlanacaktık fakat, bazı gelişmeler yüzünden erteledik. Şimdi bunu yapıyoruz. Arkadaşlarımız il il geziyorlar. Teveccüh ve ilgi çok büyük. Sebebi ise millet yeni bir patlamaya hazırlanıyor. Sıkıntılar büyük. Hak, hukuk, adalet yok. İşte bunlardan ötürü millet bize ilgi gösteriyor” dedi.

Bu işler öyle olmaz

Türkiye’deki gelişmelere de dikkat çeken Karslı, Abdullah Gül’le ilgili gelişmeler ve siyaset yapıp yapmayacağı, parti kurup kurmayacağı yönündeki sorumuza, “Bu işler tek başına olmaz. Bir duruş sergileyecekse zamanında bunu yapmalıydı. Biz bir duruş sergiliyoruz. Etrafımıza toplananlar var. Bu işler böyle yürütülüyor. Güzel gelişmeler olacak. Milletimiz aradığını bulacak. İlerisi için hiçbir sıkıntı görmüyoruz. Ama Türkiye sıkıntılı” dedi. Kırıkkale’ye mesaj da gönderen Karslı, Kırıkkale7nin Merkez Parti’yi tanımasını e sahip çıkmasını istedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli