Anahtar Kelimeler:

Boyabatlı basının karşısına çıktı

Boyabatlı basının karşısına çıktı

 “Biz çalışmaya geldik”

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı, Kırıkkale’de görev yapan yerel ulusal ve radyo temsilcileri ili bir araya gelerek hastane hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısı yaptı

Yüksek İhtisasa Hastanesi toplantı salonunda Kırıkkale’de görev yapan gazete ve radyo temsilcileri ile bir araya gelen Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı çalışmaları ve önümüzdeki günlerde hastane için yapılacak olan projeler hakkında gazetecilere bilgi verdi. Boyabatlı Kırıkkale Yüksek İhtisas’ın üç hastanenin birleşiminden oluştuğunu ve hastane içerisinde üç farklı personel olduğunu söyledi. Boyabatlı, “Şuan tek hastane olarak hizmet veriyoruz. Ama hastanemiz işlevsel olarak poliklinik olarak üçte bir kısmını kullanıyoruz. Hizmetlerimizde aksaklıklar oluyor ama bunlar proje bitimi ile düzelecek. Kan alma tek yerde. Bunu 4 ayrı yerde yapacağız ve daha modern olacak. Bakanlığın izni ile MR sayımız ikiye çıkacak, ihale çalışmalarımız başladı” diye konuştu

12 doktor kadrosu çıktı

Doktor sıkıntısı yaşadıklarını belirten Boyabatlı, “Doktor sıkıntımız var. Ancak bakanlık bu konuda destek olacak, sözsünü aldık. Salı günü ise hastanemizi 12 doktor kadrosu çıktı. Bununla birlikte sorun çözülmüş olacak.  Çalışmasını istediğim bölümler. Bar bay-pass ameliyatlarını yapacağız ama bunun ne zaman olacağı belli değil. Kendi ekibimiz olmasını arzu ediyoruz. Bakanlık bunun sözünü verdi. Şuan tadilat projesini bitirmek istiyoruz Polikliniklerimiz daha iyi hizmet verecek. Günlük 3 bin hasta geliyor ve yığılma oluyor. Proje bitmesi ile bölmelerde ayrılacağı için rahatlık olacak” dedi.

Çalışmak için göreve geldik

Çalışmaların hızla devam ettiğin belirten Boyabatlı, “Yaşlı hastalar için de yerlerimiz olacak. Bu sorunları önlemek için hızla çalışıyoruz. Yönetimi diğer binaya taşıdık, aslına uygun hale getirdik. Hastalarımız rahatlığını sağlıyoruz. Acil servisle ilgili ciddi çalışmalar var. Binanın geçici kabulünü yaptık. Asıl kabulü yapılmasının ardından gerekli çalışmalar yapılacak. Hastanemizde herkes kendi işini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyor. Halkımız için en iyi seviyeye gelmemiz gerekli.  Biz buraya çalışmak için geldik. Biz işimizi en iyi şekilde yapacağız. Sistemimiz en iyi şekilde çalışacak. Biz halkımızdan destek istiyoruz. Bunun için bizlere destek olunması gerekli. Bizim tek başımıza yapamayacağımız işlerde oluyor” dedi.

Aylık acil hasta sayısı 24 bin

Eski devlet hastanesi ile bakanlığın kararını beklendiğini ifade eden Boyabatlı, “Gelecek net bir cevapla işlemlere başlayacağız. Şuan orası hakkında bir şey yapmadık. Gelecek cevaba göre işlemlerimizi yapacağız. Şu anda oranın ne olacağı belli değil. Oraya yatırım yapmamız veya oranın kararını bakanlık verecek. Günlük 3 bin hasta geliyor, aylık 80 bin hastaya hizmet veriyoruz. Aylık acil ise 24 bin hastayı buluyor. Bu acil giriş rakamı çok fazla. Hastanemize yeni gelecek doktorlarımız ile rahatlayacağız” diye konuştu. 

Kırıkkale için çalışıyoruz

Boyabatlı konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Üniversite hastanesi ile asla sıkıntımız yok. Hep birlikte yapacağımız işlerde oluyor. Bir birimize destek olarak hizmet vereceğiz. Bizim desteğimiz onlara onların desteği bize tam, iş birliği içerisinde çalışmalarımızda olacak. Her iki hastanede Kırıkkale halkı için hizmet veriyor. Diş hastanesinin onaylanmış projesi var. Diş Hastanesi, Halk Sağlığı, İl Sağlığı olarak bir yer düşünülüyor. Yeni bina yapılana kadar mevcut yerde diş hastanesi hizmet verecek. Çene cerrahisi için bölgeden birçok hasta geliyor. Randevu sistemi tek yerden yapılıyor” dedi ve iyi hizmet için biraz zaman istedi. 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu