Anahtar Kelimeler:

Eğitimde neler oluyor?

Eğitimde neler oluyor?

 Deprem yaşandı

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar gereği Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan okul müdürleri puanlamasında 86’sı merkez toplam 152 okul müdürlerinden 46’sı 75 puan üzeri aldı.106 okula yeni müdür atanacak. 26 müdür ise yerinde kaldı.

Puanlama sistemi

Aralarında eğitime yıllardır emek veren tecrübeli müdürlerin listeye girememesi eğitim camiasında ve eğitim sendikalarında büyük tepkiye sebep oldu. Okul müdürlerinin puanlaması yeni yönetmelik gereği 40 puanı okul aile birliği başkanı, öğrenci meclis başkanı, okulda görevli en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenler, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen  puan veriyor. Kalan 60 puan ise il milli eğitim müdürü, müdür yardımcısı ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürü toplam 100 puan olarak değerlendirdiler.

Sendika üyeleri

75 puan ve üzeri alan okul müdürlerinin yüzde 80 kadarının Eğitim Bir Sen, bir tanesinin Eğitim Sen’li, 5 – 6 okul müdürü ise Türk Eğitim Sen’li olması dikkat çekti. 75 puan alamayan 106 okul müdürünün yerine ise yeni müdürlerin atanması bekleniyor. Ayrıca Aktif Sen üyelerinden ise hiç kimsenin 75 puan alamaması dikkat çekti. Bu arada Kırıkkale’de müdürlük görevi ile birleşen bazı okul müdürlerinin 74 puanlarda seyretmesi gözlerden kaçmadı.Puanlamada siyasetin ön planda olduğunu belirten eğitim sendikaları ve okul müdürleri haklarını yasal yollardan arayacaklarını dile getirdiler. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli