Anahtar Kelimeler:

Atamalar adaletsiz yapıldı

Atamalar adaletsiz yapıldı

 Buzlu ve sulu eylem!     

Türk Eğitim Sen üyeleri Müdür atamalarına yeniden tepki gösterdi. Milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri Müdür atamalarının adaletsiz bir şekilde yapıldığını İfade ettiler

Kıyım yapıldı

Türk Eğitim Sen üyeleri geçtiğimiz gün yapılan müdür atamalarının yanlış olduğunu savunarak açıklama yaptılar illi eğitim müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri adına Açıklama yapan A. Yücel Karabacak Müdür değişikliğinde adaletsizce bir kıyım yapıldığını belirtti.  Karabacak “6528 sayılı Kamuoyunda dershaneler yasası olarak da bilinen MEB Temel Kanununda yapılan bir değişiklikle MEB’de siyasi iktidarca sivil bir darbe. Bu darbe kanunu ile AKP MEB’de kendi devletini kurmak üzere gerekli yasal dayanağı oluşturmuştu. Biz o günler de kamuoyuyla bu konuların ehemmiyetini paylaşmış, kanunla AKP’nin kendi yandaşı olmayanları tasfiye edeceğini defalarca söylemiş, eylemler yapmış, derdimizi, sıkıntımızı ve durumun vehametini anlatmaya çalışmıştık” diye konuştu.

Suç duyurusunda bulundular

Geçen hafta tek kelimeyle eğitimde tasfiye ve kıyım operasyonu tetikçileri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Karabacak, “4 yılını doldurup değerlendirilmeye alınan 114 eğitim kurumu müdürlerinden 68’ine 75’in altında puan vererek adeta kıyım yapmışlardır. Peki bu 68 Okul ve Kurum müdürümüzü gerçekten başarısız olduğu için mi elemişlerdi. Elbette ki hayır. Elenen hiçbir kurum müdürünün veya okulun başarı ya da başarısızlığına bakmadılar. Bu tetikçilerin, bu emirerlerinin tek ölçüsü vardı. Siyasi ve sendikal yandaşlık! Eğer siyasi iktidardan yana ve malum sarı sendikaya üye iseniz başarılısınız değilseniz başarısızsınız.” Şeklinde konuştu. Yapılan açıklamanın ardından sendika üyeleri valilik ve savcılığa suç duyurusunda bulundular. Eyleme MHP Kırıkkale İl ve ilçe başkanlığı ülkü ocakları ve bazı STK destek verdi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu