Anahtar Kelimeler:

Kongreye geniş katılım

Kongreye geniş katılım

 Kongreye Kırıkkale çıkarması       

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yeni genel başkanını seçmek için 81 ilden gelen binlerce AK Partili, Ankara Arena Spor Salonu`na akın etti. Kırıkkale teşkilatı da kongreye yüksek katılım sağladı.

Kongreye katıldılar

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena Spor Salonu`nda geçtiğimiz gün saat 10.00`da başladı. Kırıkkale’den sabahın erken saatlerinde hareket eden partililer, Ankara’ya ulaştılar. AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay başta olmak üzere Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılının yanı sıra halen delegeliği devam eden eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve eski İl Yönetimi kongreye katıldılar.

Tarihi ana eşlik ettik

AK Parti`nin 13 yılda ilk kez gerçekleştirdiği olağanüstü kongreye 81 ilden Ankara`ya otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi Ankara Arena’da zor anlar yaşanmasına neden oldu. Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, AK Parti’nin başına gelen Sayın Ahmet Davutoğlu’na tam destek olmak maksadıyla hem de Cumhurbaşkanımızın son genel kurul konuşmasına yani tarihi bir an a eşlik etmek için Kongre salonumuza geldik” ifadesinde bulundu.

 

47 otobüs ve 50 otomobil

Bu mutluluğa şahit olmak amacıyla Kırıkkale’den geldiklerini belirten Akçay, “Kırıkkale olarak her zaman Ak Parti’nin davasına sahip çıktık. İnşallah bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Partimizin davası bizim davamız, bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.  Kongre sonuna kadar bekleyen Kırıkkale Ak parti ekibi kongreye, 47 otobüs ve 50 otomobil ile geniş katılım sağladı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı