Anahtar Kelimeler:

Evlere haciz gönderiyorlar!

Evlere haciz gönderiyorlar!

 Bir bu eksikti!

Kırıkkale’de parkomat işi yapan firma, herhangi bir şekilde parkomat ücretini ödemeyenlerin evine 3 lira için haciz kağıdı gönderiyor.

Evrak gönderiyorlar

Kırıkkale’de son günlerde ilginç bir gelişme yaşanıyor. Şehirde parkomat işini yürüten Taybe Turizm isimli firma, bir şekilde parkomat ücretini ödemeyenlerin evine veya işyerine 3 liralık haciz kağıdı gönderiyor. Bu kağıtlardan bazı araç sahiplerinin evine gelmeye başladığı bildiriliyor. Bazı meslek kuruluşlarının indirim veya serbest kullanım hakkı olmasına rağmen, firmanın bunlara dikkat etmediği ve uymadığı görülüyor.

Kirayı nasıl çıkarıyor?

Firma, sadece resmi araçlar ile engelli araçlarından ücret almayacaklarını söylüyor. Bu yüzden yasal hakkı olma sına rağmen, bazı hak sahiplerinin bu durumunu dikkate almayarak herkesten para kesiyor. İhaleyi astronomik şekilde yüklü bir rakamlar alan ve ayda sadece belediyeye 82 bin lira ödeyen firma, bunu vatandaştan çıkarmaya çalışıyor. Firmaya Kırıkkale’de tepki büyük.

Firmaya tepkiler var

Kırıkkaleliler dururken, Suriyelileri çalıştırdığı gözlenen firmaya ayrıca tepki var. Avukat aracılığıyla 3 liralık parkomat ücretinin de astronomik bir rakama çıktığı gözleniyor. Her gün bir çok kişi hem ücret ve hem de süre uygulamasına tepkili. 15 dakika ücretsiz olmasına rağmen, firma görevlilerinin buna da 3 liralık kupon kestiği öne sürülüyor. 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu