Anahtar Kelimeler:

AHİKA Kırıkkale'de toplandı

AHİKA Kırıkkale

  

Toplandılar bakalım ama…! 

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın son toplantısı Kırıkkale’de yapıldı. Toplantıya AHİKA’ya bağlı illerin temsilcileri katıldı.

Toplantı katılımı

Kırıkkale’deki toplantıya ev sahibi olarak Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mehmet Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Kalkınma Kurulu üyeleri, Ahika’ya üye illerdeki kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray olmak üzere 9 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı, 10. toplantıyı ilimizde gerçekleştirdi.

Ajans bilgisi verildi

Bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak Yönetim Kuruluna tavsiyelerde bulunmak üzere yılda iki kez toplanan Kalkınma Kurulu, bölgesel gelişme hedeflerine yönelik olarak bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere üst düzey temsilcilerin bulunduğu 100 üyeden meydana geldiği ifade edildi.

Müzeyi gezdiler

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı ve Vali Vekili Mehmet Yıldız toplantıya katılan herkese teşekkür ederek Ahiler Kalkınma Ajansının ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına olan katkılarından söz etti. 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı çalışmalarının sunumuyla devam etti. Toplantıya, Ajans Destek Programlarının görüşülmesi ile devam edildi. Toplantının öğleden sonraki bölümü ise Kırıkkale Silah Müzesi ziyareti ile sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu