Anahtar Kelimeler:

Torba yasa 9 Eylül'de tamam

Torba yasa 9 Eylül

 Torba yasayı anlattı       

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Parti Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, toplanan Merkez Yürütme Kurulu`nda (MYK) alınan kararlarla ilgili bilgi verdi.

Atalay açıkladı

Atalay, TBMM`nin daha önce 7 Eylül`de Torba Yasayı görüşmek için toplantıya çağrıldığını ancak CHP`nin olağanüstü kongresi nedeniyle tarihin 8 Eylül`e çekildiğini ifade etti. Meclisin kısa bir tatil yaptığını, Torba Yasa sonrası biraz daha tatil zamanı olacağını kaydeden Atalay, "1 Ekim`de Meclis normal toplantısına başlıyor, yeni yasama yılı toplantısına. Ama peşinden kurban bayramı tatili var, zaten orada bölünmeler var. Yani şöyle böyle Ekimin 12`sine kadar Parlamento`da çok hızlı bir çalışma olamayacak. Dolayısıyla bizim düşüncemiz, planımız şu anda 8`inde 9`unda en geç Meclis`te Torba Yasa tamamlansın, ondan sonra da milletvekillerimiz tatile girmiş olsunlar ve bu tatillerini kurban bayramıyla birleştirmiş olsunlar" dedi.

Yeni düzenlemeler

Torba Yasa Tasarısı`nın bir an önce yürürlüğe girmesi konusunda toplumsal bir beklenti olduğunu, dolayısıyla bunun bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getiren Atalay, söz konusu yasanın kapsamı içinde 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili kadro tahsisinin yanı sıra madencilerle ilgili düzenlemeler bulunduğunu söyledi.

Toplumsal beklenti

Torba Yasa`nın çıkarılması konusunda muhalefete de görev düştüğünü ifade eden Atalay, siyaset kurumunun toplumsal beklentileri gidermek, karşılamak, talepleri dinlemek ve yerine getirmek durumunda olduğunu vurguladı. Atalay, “Muhalefet partileriyle birlikte bu toplumsal beklentiyi karşılamak istiyoruz. Onlarla da bugün bu şekilde görüşmeler yapılmış olacak” dedi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu