Anahtar Kelimeler:

Bacalar için yeni önlem!

Bacalar için yeni önlem!

Artık sulu olacaklar!

Kırıkkale’de fırın bacalarından kaynaklanan yangınlar üzerine yeni bir önlem alınıyor.

Fırın bacası kaynaklı

Yaklaşık iki ay önce Zafer Caddesi Cami Sokaktaki bir pide fırınının bacasından çıkan kıvılcım nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin 5’nci katta bulunan il binasının çatısının ve terasının tamamen yanarak kullanılamaz hale gelmesinden sonra önceki gün de Çalılıöz Mahallesi’ndeki 5 katlı bir banın çatısında çıkan yangın gözlerin bina altlarındaki fırınlara çevrilmesine neden oldu. İki ay içinde iki yangının aynı sebeplerden dolayı meydana gelmesi fırınların yeterince denetlenip denetlenmediği sorusunu da akıllara getirdi.

Zabıta çalışma yapıyor

Bunlarla ilgili Zabıta Müdürlüğü’nün her konuda olduğu gibi bu konuda da çalışma içinde olduğu öğrenildi. Bina altlarında yıllardır hizmet veren ve o dönemlerde ruhsat alan fırınlar konusunda fazlaca bir yaptırım uygulanamazken yeni açılan fırınların özellikle baca konusunda standart ölçülerde ve emniyetli olup olmadığı konusunda ciddi yaptırımlar uygulandığı bildirildi. Eski ruhsat alan fırınların da yeni uygulamada olduğu gibi sulu baca sistemine geçmeleri için başlatılan çalışmanın son aşamasına geldiği kaydedildi.

Sulu sisteme geçecekler

Özellikle yaz aylarında fırın bacalarının çevreye kurum saçtığı bir gerçek. Doğal gaz sayesinde havanın sürekli temiz olması fırın bacalarının kurum saçması konusunu daha fazla gündeme getirirken buna bir de yangının eklenmesi konunun hassasiyetini gözler önüne serdi. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü tarafından önlem olarak bacaların sulu sisteme geçmesinin sağlanmasından sonra bu ve benzer hadiselerin azamiye ineceği kaydediliyor. Fırın işletmecilerinin bu uygulamaya bir an evvel geçmeleri isteniyor. Sulu baca sistemine geçmeyen fırınlara yasal işlem yapılacağı belirtiliyor.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli