Anahtar Kelimeler:

Kreş uygulaması hayata geçiyor

Kreş uygulaması hayata geçiyor

 Kazanımları açıkladılar

Sağlık Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Akdoğan ve Yönetim Kurulu genel merkezi kazanmış olduğu yeni kazanım ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Akdoğan , “Sağlık çalışanlarına müjdelenen sağlık kurumlarında kreş uygulaması ile ilgili hayat geçiyor” dedi.

Müjdeli haber

Akdoğan yaptığı açıklamada, “Sendikamız ve Sağlık Bakanlığı arasında Nisan ayında gerçekleştirilen KİK toplantısında alınan karar doğrultusunda ve Sağlık-Sen tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kapsamında düzenlenen Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması’nda 61. Hükümet’in Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık çalışanlarına müjdelenen sağlık kurumlarında kreş uygulaması ile ilgili hayat geçiyor” dedi.

Kreş imkanları

Akdoğan, “Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile yaptığımız görüşmelerin neticesinin sonucu olarak Sağlık Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile sağlık kuruluşlarında çalışan personelin 0-6 yaş grubundaki çocuklarının kreş imkanlarının tespit edilmesi, 50 ve üzeri çocuğun bulunduğu kuruluşların bünyesinde kreş açılması, bu sayının altındaki yerler için de birden fazla sağlık kuruluşuna yönelik ortak kreş imkanı sağlanması istendi” diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu