Anahtar Kelimeler:

Antalya Valisi Kırıkkaleli Türker oldu…

Antalya Valisi  Kırıkkaleli Türker  oldu…

Hemşehrimize önemli bir görev

Vali atamalarıyla ilgili Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı`na atanırken yerine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Kırıkkaleli hemşehrimiz Muammer Türker getirildi.

Ataması yapıldı

Vali atamalarıyla ilgili Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameye göre, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı`na atanırken yerine Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker getirildi. Antalya Valiliği’ne 9 Mayıs 2013 tarihinde yayımlanan valiler kararnamesiyle Erzurum’dan atanan Sebahattin Öztürk, ilde bir yıl 4 ay görev yaptı. Kısa Antalya Valiliği’nin ardından Öztürk, bugün yayımlanan valiler kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı`na atandı. Öztürk’ün yerine ise Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Kırıkkaleli hemşehrimiz Muammer Türker getirildi.

Muammer Türker kimdir?

1963 yılında Kırıkkale doğumlu olan Muammer Türker, ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de yüksek öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Yurtdışında aldığı çeşitli eğitimlerin ardından Türker, sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı`nda şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı iken, 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. 2006-2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Hakkari Valiliği yapan Muammer Türker, 27 Nisan 2012 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine getirilmişti. Muammer Türker, evli ve 3 çocuk babasıdır.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu