Anahtar Kelimeler:

Derdimiz ekmek derdi”

 Derdimiz ekmek derdi”

 Firma tekrar açıklama yaptı

Topal Ahmet Makine A.Ş firması Üniversitesi ile aralarında bulunan 22 yılık kamulaştırma davasının çözülmesi için geçtiğimiz gün yapılan basın açıklamasının ardından tekrar bir basın toplantısı düzenleyerek üniversite yönetime belgelerle cevap verdi.

Belgeli cevap

Kırıkkale Üniversitesi tarafından yapılan Diş Hekimliği Fakültesi ön kısmında yer alan Topal Ahmet A.Ş firmasının kamulaştırma sıkıntısını Firma Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece geçtiğimiz gün dile getirmişti. Bunun üzerine açıklama yapan üniversite yönetimine Ece ve Şirket Avukatı Uğur Yaşar Uygun basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan açıklamalara belgeleri ile cevap verdi.

Dava devam ediyor

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek şirket Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece ve Şirket Avukatı Uğur Yaşar Uygun düzenlenen basın toplantısında üniversite yönetimine cevap verdi.  Toplantıda konuşma yapan Uygun, “Kırıkkale Üniversitesi ve şirket ile 3 yılık dava devam ediyor. Kırıkkale’nin ve bölgenin en eski firması olan şirketimiz ve üniversite arasında devam eden kamulaştırma davasından kaynaklanan bazı soruların cevabını vermek için geçen hafta bir araya gelmiştik. Bu sıkıntımızı duyurmuştuk. Üniversite yapılan toplantının ardından cevap vermiştir. Üniversitemiz basın açıklamasında gerçek dışı diye açıklama yapmış bizim gerçek dışı olmadığımızı belgeler ile sunuyoruz” diye konuştu.

Kıymet takdiri yapıldı

Şirketin derdinin ekmek derdi olduğunu belirten Uygun, “Bizim kimse ile bir sorunumuz yok 62 yılık firmada şehrimize ülkemize hizmet etmeye çalışıyor yapılan açıklamaya belgeler ile açıklayacağım rektörümüze hem cevap veriyoruz hem de soruyoruz. Rant tesisleri ne anlamda, fakülte hastanesi inşa edeceğiz diye işe başlayan üniversite tıp fakültesi üzerinde rant tesisleri inşa ettirdi. Fabrikamız için kıymet taktiri yapıldı. Kırıkkale Ticaret Odası 17 Milyon kıymet taktiri yaptı. Bu kıymet taktirini üniversite istedi ve orda bunun için yaptı. Üniversite bize uzlaşma için yedide birini teklif etti” dedi.

3 yıldır para yatmadı

Mahkeme kıymet taktirinde ise 12 milyon mahkeme kıymet bedeli verdiğini ifade eden Uygun, “Rektörlük kalkınma bakanlığından burayı istedi ve bakanlık bunun için gerekli parayı yolladı mahkemenin verdiği değere biz uyduk bekledik ve 3 yıldır para yatmadı. Üniversite ne yaptı buna karşılık 4 kez verilen süreyi kullanamadı ve mahkeme son kez bu parayı yatırmasanız davayı ret için ihtarda bulundu ve yine para yatmadı bizim karşımızdaki değerler 2.bin 500 liraya satılıyor.  Mahkemenin verdi karara çok dediler ve uzlaşmaya gitmiyoruz bedel ne onu da bilmiyoruz. Mahkemenin verdiği karara biz uyduk her iki tarafta bu bedele uymak zorunda. Biz iki çözüm önerisi sunduk 700 Bin bağış sunduk.  İkinci önergemizde ise fabrikamıza başka bir yer istedik, gelen cevapta rakam yok ama makul bir bedelde uzlaşma istedi.

Zararlarında belgesi var

22 yıl kamulaştırma işlemi yapılmadı 3 yıldır dava sürüyor önümüzdeki süre ne bilemiyoruz. Firmasının zor durumda kalmadığını ve üretimi engellenmediğini ifade ediliyor ama biz firma olarak fabrikamızı yenileyemiyoruz firmayı kapanma ile karşı karşıya getiriyorlar. Firma ihalelere girmedi ve girdiği ihalelerde işlerini geç teslim ettiği için birçok kez ceza yedi biz ya mahkeme kararına uyulmasını veya fabrikadan elinin çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

62 yılık firmanın davası

Firma Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece ise, “62 yılın üzerinde bir geçmişimiz var. Savunma sanayi ile ilgili birçok iş yaptık böyle bir firmanın ellerini vicdanlarına koyarak sesimizin duyulmasını istiyoruz biz son 10 gündür basın ve diğer işlerle uğraşıyorum sanayicinin işçiyle uğraşmak yerine bunlarla uğraşıyoruz. Biz geliyoruz o onu dedi bu bunun dedi ile uğraşıyoruz biz hayatımızı koyduk bu işe babamız tek ayağı ile bu ülkeye hizmet etmiş birisi biz yılarımızı verdik ve yılardır zorlukla işler yaptık.  62 yılık batmasını bekliyorlar,   büyüklerimizin milletvekillerimizin bu konuyla bakmalarını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu benim şahsi olayım değil orda çalışanların ve 62 yılık firmanın davası.

Yalan mı söyleyeceğiz?

Sayın rektörümüzün bizi böyle itam etmesi bizi üstü bir sanayici yalan konuşur mu? Bizim o kadar geçmişimiz olacak ve biz belgesiz yalan mı söyleyeceğiz bizim amacımız ekmek biz ayakta kalmak istiyoruz. Bizim amacımız firmamız ayakta kalsın. Birçok ihaleyi geç teslim ettiğim için birçok ceza ödedim bunların hepsi de belgeli teknolojik üstünlük olmadığı için işlerimizi geç teslim ediyoruz ve maliyetimiz yüksek oluyor firmamızda bundan dolayı zor durumda kalıyor” dedi.  



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli