Anahtar Kelimeler:

Artık üç Valimiz var

Artık üç Valimiz var

 Kırıkkale’den üç Vali çıktı!

Son Valiler Kararnamesi ile Kırıkkale’nin üç ayrı Valisi oldu. Şu anda üç değişik ilde üç Kırıkkaleli isim Valilik yapıyor.

Üç önemli isim

Kırıkkale’nin şu anda üç ayrı ilde Kırıkkaleli Valisi bulunuyor. Süleyman Kahraman uzun süre Valilik yapmıştı. Bir süredir Merkez Valisi olarak Ankara’da bulunuyordu. Son kararname ile Erzincan Valiliği’ne atandı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker Antalya Valiliği’ne atanırken, yaklaşık üç yıldır Elazığ’da Vali olarak görev yapan Ömer Faruk Koçak ise yerini korudu. Atanan iki isimle birlikte Kırıkkale’nin Antalya, Elazığ ve Erzincan’da Valisi görev yapmaya başladı.

Süleyman Kahraman kimdir?

Erzincan Valiliği görevine atanan Süleyman kahraman 1956 yılında Kırıkkale’de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kırıkkale, Ankara ve İstanbul’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden 1980’de mezun olan Kahraman sırasıyla Zeytinburnu Kaymakam Refikliği, Çorum Ortaköy Kaymakam Vekilliği, Maden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilliği, Saimbeyli, Mengen, Kozluk ve Haymana Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Erzincan Valisi oldu

1989 yılında Mülkiye Müfettişliği sınavını kazanarak Mülkiye Müfettişliğine atandı. 1990 yılında Mülkiye Başmüfettişi olarak İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının İstanbul grubunda yer aldı.İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirme üzerine 6 ay süreyle İngiltere’de inceleme ve araştırmalarda bulundu. 11.05.2010 tarihinde Karaman Valiliğine atanan Süleyman Kahraman daha sonra Merkez Valiliğinde görevlendirildi. Ahmet Davutoğlu Başbakanlığındaki hükümetin Bakanlar Kurulu Kararıyla Erzincan Valiliğine atanan Süleyman Kahraman evli ve üç çocuk babası.

Ömer Faruk Koçak kimdir?

Elazığ’ın yeni Valisi Ömer Faruk Koçak 1964 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını 2001 yılında İngiltere’de Exeter Üniversitesinde tamamladı. Toplu konut idaresinde uzman yardımcılığı görevinde bulundu. 1988-2001 yılları arasında çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevi yaptı. 2001-2009 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda çalıştı. 2009 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Koçak evli ve dört çocuk babasıdır. Koçak yaklaşık üç yıldır Elazığ’da Vali olarak görev yapıyor.

Muammer Türker kimdir?

1963 yılında Kırıkkale doğumlu olan Muammer Türker, ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de yüksek öğrenimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. Yurtdışında aldığı çeşitli eğitimlerin ardından Türker, sırasıyla Çankırı-Orta ve Muş-Bulanık Kaymakamlıkları ile Muş Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1996 ve 2003 yılları arasında İçişleri Bakanlığı`nda şube müdürlüğü ve daire başkanlığı yaptı. Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı iken, 2003 yılında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. 2006-2009 yılları arasında Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. 2009-2012 yılları arasında Hakkari Valiliği yapan Muammer Türker, 27 Nisan 2012 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevine getirilmişti. Muammer Türker, evli ve 3 çocuk babasıdır.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli