Anahtar Kelimeler:

Yeni Türkiye'de ilk iş yeni anayasa şart”

 Yeni Türkiye

 Yeni Türkiye’yi konuştular

Yahşihan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yeni Türkiye Yolunda söyleşi programı Kırıkkale’de gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, yeni Türkiye yolunda yapılacak ilk işin yeni anayasa olduğuna işaret ederek, yeni anayasanın toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti.

Ünlü isimler katıldı

Ülke TV’de yayınlanan  “Sıra dışı” programının kadrosu Yahşihan Belediyesinin ev sahipliğinde Kırıkkale Kültür Merkezinde Yeni Türkiye Yolunda isimli söyleşi programında bir araya geldi. Özlem Özcan modaratörlüğünde gerçekleşen söyleşi programına Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Akşam Gazetesi Yazarı Türgay Güler ve Siyasi Analist Savcı Sayan konuşmacı olarak katıldı.

Sungur konuşma yaptı

Programın açılış konuşmasını yapan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “Yeni Türkiye Yolunda söyleşi programımıza burada ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin önemli isimlerini buraya davet ettik. Akşamda kısmet olursa Yahşihan’dan programımız canlı olarak ekranlara gelecek. Gelecekle barışan, şehirlerle yarışan Yahşihan diyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programa geniş katılım

Programa Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ak Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhen Yılmaz, İlçe ve kasaba belediye başkanları, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında selamlama konuşması yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta organizeyi gerçekleştiren Yahşihan Belediyesini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

İlk iş yeni anayasadır

Söyleşinin açılışında konuşan AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ yeni anayasa çalışmalarına dikkat çekti. Dağ “Yeni Türkiye başlangıcı Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra önümüzdeki süreçte çok daha üzerinde yoğunlaşacağımız bir süreci yaşayacağız. Bu anlamda ülkemizin değişik yerlerinde toplumumuzun önde gelenlerinin söz söylemesi ve bunların bir sistem halinde oluşması çok önemli bir süreç ortaya çıkartılacak. Bence yeni Türkiye’nin ilk önemli süreci toplumsal sözleşme dediğimiz yeni anayasa olacaktır. Biz 2011 seçimlerinde yeni Anayasa konusunda halkımıza söz vermiştik. Açıkçası seçimlerden sonra bu konuda parlamentoda mücadeleler verdik. Anayasa uzlaşma komisyonu kurduk, burada 60 madde üzerinde de anlaşma sağlanmıştı ancak engeller çıkartıldı. Anayasa şu veya bu kesimi değil her kesimi ilgilendirir” dedi. Daha sonra konuşmacılar Yeni Türkiye yolunda düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Yeni Türkiye’de yolunda

Siyaset Yorumcusu Savcı Sayan yaptığı konuşmada, “Olması gereken Türkiye bu Türkiye bizi önceden ayırıyorlardı yıllara bu böyle devam etti. Ama şimdi güçlü bir Türkiye kardeş bir Türkiye var. Önceden sağcı solcu diye kıyım oluyordu, bizi hep böyle düşmanlaştırdılar eski Türkiye buydu doğu güneydoğuda ayrım vardı, şuanda şanslı bir dönemde olduğumuzu göre biliriz. Tam bağımsız Türkiye gecenin bir yarısı evleri basılıyor iş genceler yapılıyordu eski Türkiye’de bunlar vardı. Yeni Türkiye’de herkes uçağa biniyor memur kefiller konarak kırtasiye giderleri karşılanıyordu ama şimdi yeni Türkiye’de laptop kitaplar önünde hazır duruyor eski Türkiye’de o kadar anlatılacak çok şey var ki bunlar için eski Türkiye’ye baka bilirsiniz yırtık gelinlikle bir gelin eski Türkiye’de hayal edilebilir” dedi.

Eski Türkiye kötüydü

Söyleşide ilk sözü Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert  aldı. Cömert Yeni Türkiye’yi en çok fark edenlerin kendi yaş grubu ve kendinden büyükler olduğunu söyledi. Cömert “Biz 60’lardan beri karakteri olan bir ülke de yaşıyoruz. Rahmetli Özal döneminde ve Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde değişti. Eski Türkiye’de bir çok şey normaldi. Mesela karakola düştüğünde dayak yemek normaldi. Bunu kimse sorgulamıyordu. Ben 80’lerde yurt dışına çıktım. 80’lerde Türkiye dışına çıkan bir Türk ile ben biliyorum dışarı çıktığınız zaman herkes Türk talibini benimsiyor. O zamanlar silik bir ülkeydik biz. Aslında doğru dürüst demokrasinin olmadığı demokrasinin çok tartışının olduğu 2 de bir darbelerin yapıldığı daha yoksul bir Türkiye idi.

Mücadele etti ve başardı

Yeni Türkiye’yi eski Almancılardan anlaşılırdı. Yeni Türkiye dediğimiz şey dünya’nın geldiği medeniyet şehrine katılmaktır. 80’lerin ve 90’ların bir kısmını istila eden yasaklar. Diyelim vatandaşın oğlu şehit oluyor. Teröristle savaşırken, ordu evine giremiyor. Yani böyle bir hikaye. Adam oğlunu askere gönderiyor. Başörtüsüyle yemin törenine gelemiyor. Biz iktidar bakanı değiliz. Biz kendi hayatımızda gördüğümüz şeyi gelip burada anlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sıkıntıları tek tek yaşadı. Yani neyi kaldırması gerektiğini biliyordu. Onun için mücadele etti ve başardı” ifadesini kullandı.

Canlı yayın yapıldı

Diğer konuklar da eski Türkiye’den yakınıp, yeni Türkiye özlemlerini anlattılar. Türkiye’nin artık yeni bir anayasa ile yenilenmesi gerektiğine işaret edildi. Geniş katılımın olduğu programı Yahşihan ve Kırıkkale’den bir çok kişi izledi. Gündüz bu program gerçekleştirilirken, akşam ise Yahşihan’dan canlı yayın yapıldı. 



  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli