Anahtar Kelimeler:

Eğitimciler iş bıraktı

Eğitimciler iş bıraktı

 Sendikalar greve gitti! 

Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen’e bağlı üyeler iş bırakma eylemi yaparak okullara gitmediler. Sendikacılar yaptıkları basın açıklamalarıyla eğitimde yapılan yanlışlıkları dile getirdiler.

Suç duyurusunda bulunduk

Türk eğitim Sen üyeleri Hüseyin Kahya Parkında toplanarak açıklama yaptılar üyeler adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, “MEB hukuksuzluklarına devam ederek, sözlü sınava dayalı şube müdürlüğü atamalarını iptal etmemiştir. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak hukuku hiçe sayan MEB Müsteşarı hakkında suç duyusunda bulunduk. Akabinde de sözlü sınava dayalı şube müdürlüğü atamalarının iptal edilmesi için Danıştay`da dava açtık. Yargının bu konuda da sağduyulu davranacağına inanıyoruz. Şayet yargı bunu da iptal ederse, MEB bu kez ne yapacaklar? Yine mi "Yargı kararını uygulamıyorum" diyecektir? Çok açık söylüyorum ki; MEB`in bu ötekileştiren anlayışım kökünden reddediyoruz” diye konuştu

İpotek altına alındı

Cumhuriyet meydanında toplanan Eğitim sen üyeleri adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin İse , “Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunları sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinden tüm toplum, iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmek istenmektedir. Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sistemini değil, çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır. Yıllardır eğitim sistemine yönelik olarak atılan her adım, yapılan her yasal düzenleme ve fiili uygulama, okulöncesinden yükseköğretime kadar eğitimin bütün kademelerinde piyasalaştırma ve ticarileştirme uygulamalarını arttırmış, kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları kendi kaderine terk edilmiştir” şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli