Anahtar Kelimeler:

Ahilik Haftası salonda kutlandı

Ahilik Haftası salonda kutlandı

 Basit bir kutlama oldu

Kırıkkale`de Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama Kültür Müdürlüğü salonunda yapıldı.

Salon kutlaması

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Burada düzenlenen programda konuşan Vali Ali Kolat, Ahilik Haftası`nın ülkeye, insanlığa, ekonomiye ciddi katkılar sağlamasını diledi.

Ahilik nedir?

Ahi sözcüğünün Arapça`da kardeş manasına geldiğini belirten Kolat, şöyle konuştu: "Kardeş, birçok ortak güzellikleri bir arada paylaşan kişiler demektir. Ahi geleneğinin de kaynağı budur. Bizim inancımızın, örfümüzün, adetlerimizin, güzelliklerimizin sanayiye ve ticarete yansımasıdır. Yani işin manevi boyutu kadar maddi boyutu da önemlidir. Yaptığınız bir işi, hatta ekmeği standardına uygun yapmıyorsanız, bunda bile kul hakkı vardır. Herkes güzellik, doğruluk, adalet ister ama önemli olan bunu istemek değil, bunu uygulamaktır. Bu anlamda hepimize görevler, sorumluluklar düşüyor."

Şed kuşandılar

Konuşmaların ardından bir düğün salonunda şed kuşatma töreni yapıldı. Vali Kolat, yılın ahisi seçilen Ömer Akıncı, Yusuf Ok ve Mustafa Söğüt`e plaket verdi. Katılımcılara ahilik pilavı ikram edildi.



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli