Anahtar Kelimeler:

Türkiye üzerine düşeni yapacak”

 Türkiye üzerine düşeni yapacak”

 Atalay’dan koalisyon açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, IŞİD`e karşı olduklarını ve Türkiye`nin üzerine düşeni yapacağını söyledi.

IŞİD için açıklama

Tampon bölge oluşturulması konusunda Birleşmiş Milletler’e daha önceden öneri sunduklarını açıklayan Beşir Atalay, “Yeni oluşumla birlikte tampon bölge oluşturuldu. Bunlar için daha sağlıklı, kendi topraklarından ayrılmamış olurlar. Bir yerde sorun yaşamazlar. Yeni durumda bu sağlanması gerekir. Bunu sağlamak istiyoruz.” dedi.  IŞİD’e karşı olduklarını açıklayan Atalay, “IŞİD’e karşı diğer devletleri uyaran devletlerden biriyiz. Biz o politikanın içindeyiz. Ama Bunun yolu, yöntemi ve hangi konularda, katkı verilecek. Görüşmeler sonunda belli olacak. Zaten bu çalışmaların içindeyiz. Türkiye üzerine düşeni yapacaktır.” diye konuştu.  Türkiye’den Suriye içine giderek savaşan her kim olursa olsun karşı olduklarını belirten Atalay, “Sınır boylarında bazen milletvekilleri ve belediye başkanlarla tartışmalar oluyor. İlgili bakanlar oraya gitti. Onlarla da görüşülüyor. Yanlışlıkları kendilerine söyleniyor.” şeklinde konuştu.

“Açık politika izliyoruz”

Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın BM Genel Kurulu`nda kendi stilinde, yine mert, dik duran, omurgalı, dürüst, eğip bükmeyen, doğruları söyleyen bir konuşma yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın konuşmasından kendi adına çok memnun olduğunu ve kendisini tebrik ettiğini belirten Atalay, BM platformunda bunları birilerinin daha fazla söylemesi gerektiğini söyledi. Atalay, "Cumhurbaşkanımız bir anlamda insanlığın vicdanı olarak konuşuyor, dünyadaki adaletsizliği vurguluyor. Bölgemizle ilgili önemli gerçekleri ortaya koyuyor" dedi. Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın dünyaya, samimi, berrak, namuslu, dürüst, açık bir çağrı yaptığını belirtirken, "Biz açık bir politika izliyoruz. İkiyüzlü bir politika izlemiyoruz. Çifte standartlar uygulamıyoruz. Her yerde adaletten yanayız" dedi.

Başörtüsü konusu

Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasına ilişkin bir yönetmelik değişikliği olacağını, ancak henüz olmadığını ifade eden Atalay, "12 yıllık hükümetimizde bizim siyaset stratejimizin özü özgürlükçülüktür. Daha fazla özgürlük, toplumun taleplerini öne almak ve temel insan hakkı olan bu kıyafet konusunda mümkün olabildiğince toplumu rahatlatmak. Yani üniformalı yerler dışında insanlar istediği gibi giyinsin. Bunun değişik yerlerde adımları atılmıştı. Üniversiteler biz hükümete geldikten sonra belirli uygulamayla rahata kavuşmuştu. Kamuda yönetmelik değiştiği için istedikleri şekilde örtünme özgürlüğü gelmişti. Orada bazı alanlar var. Asker, polis gibi üniformalı alanlar dışında" dedi.

Normalleşen Türkiye

Atalay, 28 Şubat süreci, öncesi ve sonrasında yaklaşık 15 yıl Türkiye`de üniversite öğrencisinin başörtüsünün tartışıldığını, üniversite önünden, kapılardan öğrencilerin geri çevrildiğini hatırlattı. Atalay, "Toplumda akıl almaz zulümler, acılar yaşandı. Şimdi son 10 yıla bakın üniversitelerde kıyafetle ilgili hiçbir tartışma yok. İsteyen öğretim görevlisi sakalını bırakıyor, isteyen öğrenci istediği gibi giyiniyor. Üniversite bu demek zaten. Bizim hükümetimizin genel özelliği, siyaset stratejimiz, temel paradigmamız, yanlışları kısıtlamaları, yasakları, tabuları, baskıları, zulümleri kaldırmak. Bunlar kalktığında toplum rahatlıyor. Normalleşen bir Türkiye. Normalleşen Türkiye`ye büyük oranda hamdolsun kavuştuk" dedi.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli