Anahtar Kelimeler:

Kurban parası dolandırıldı!

Kurban parası dolandırıldı!

 Ortakların para gitti!

Bakın kimler dolandırdı?

Kırıkkale`nin Selim Özer Mahallesi Muhtarı Erkoç, kurban ortaklarının verdiği 5 bin 340 lirayı telefon dolandırıcıların verdiği hesabına yatırması sonucu dolandırıldı.

Muhtarı dolandırdılar

Kırıkkale`nin Selim Özer Mahallesi Muhtarı 58 yaşındaki Zülfikar Erkoç, kurban ortaklarının verdiği 5 bin 340 lirayı telefon dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatırması sonucu dolandırıldı. Polis, Muhtar Erkoç`u dolandırıcıların hesabına 15 bin lira daha yatıracağı sırada engelledi.

Hep aynı yöntem

Kırıkkale`de, Selim Özer Mahallesi Muhtarı Zülfikar Erkoç`u arayan bir kişi, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş. Bankalarda bulunan paranızı sahte kimliklerle çekecekler. Şu an operasyon düzenliyoruz. Cumhuriyet Başsavcımızın haberi var, operasyonun başında. Parayı istediğimiz hesaba yatırın. Daha sonra operasyon bittikten sonra paranızı fazlasıyla devletten alacaksınız” dedi.

15 bin daha yatıracaktı

Muhtar Erkoç ise bunun üzerine üzerinde bulunan 5 bin 340 lirayı Zafer Caddesi`nde bulunan Ziraat Bankası`na gelerek, ATM`den yatırdı. Arayan kişi, Erkoç`tan gönderilen paranın yetersiz olduğunu ve 15 bin lira daha göndermesini istedi. Erkoç, bu telefonun ardından bankaya girerek 15 bin lira kiredi başvurusunda bulundu. Bu sırada Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı Güven Timleri, Erkoç`un telaşlı ve panik durumundan şüphelenip, krediyi çekmesine engel oldu.

Hemen çekmişler

Kurban ortaklarından aldığı parayı telefon dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatıran Muhtar Erkoç, Eğer polis ekipleri gelmeseydi, 15 bin lira daha yatıracaktım. Bütün kurban paramı yatırdım dedi. Muhtar Erkoç`un bankaya yatırdığı paranın dolandırıcılar tarafından hemen çekildiği de tespit edildi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu