Anahtar Kelimeler:

Alınan karar anayasaya aykırı”

 Alınan karar anayasaya aykırı”

 Kavlak’tan başörtüsü eleştirisi!      

CHP İl Başkanı Ziya Kavlak başörtüsünün ortaokulda serbest kalmasına ile ilgili açıklama yaptı. Kavlak yaptığı açıklamada, “Alınan karar Anayasamızın 2. Maddesi’ne aykırı olduğu gibi, doğrudan ‘Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları’na, ‘Çocuğun düşünce, vicdan ve din özgürlükleri hakkı’na, ‘Kadın Hakları’na ve ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları’na açıkça aykırıdır” dedi.

Başörtüsü açıklaması

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki kıyafet yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazetede yayımlandığını belirten Kavlak, “  Yapılan, Mecelle’ye çok hızlı bir dönüştür; Mecelle’nin kızlarda buluğ yaşını ‘tam dokuz’ olarak kabul eden 986. Maddesi’ni fiilen yürürlüğe sokmaktır. Ülkemizin geleceği kız çocuklarımızın dünya ile yarışır bir düzeyde bilim ve sanatla iç içe eğitim ve öğretim için gerekli alt yapı çalışmaları yapılması gerekirken orta doğu ülkesi görüntüsüne büründürmenin.  AKP gibi popülist bir partiye katacağı çok şey olabilir ama ateş çemberi içinde ki bir Türkiye’nin aydınlık yüzüne vurulan en büyük darbedir” diye konuştu.

Savaş açma eğilimi

Kavlak, “İslam ülkelerinin yüzyıllardır geri kalmışlığı ve iç sorunlarını çözememiş bir coğrafyada Türkiye ezilen tüm Müslümanların gıpta ile baktığı Kurtuluş Savaşı ve Atatürk aydınlanması ile geri kalmışlığın Müslümanlar için bir kader olmadığını ispatlamıştır. Fakat Türkiye Cumhuriyetinin yarattığı bu mucize sonrası AKP ile geldiği noktada, ne kendi vatandaşına ne de İslam alemine her hangi bir ümit vaat edemez durumdadır. Türkiye hafta sonunu “Savaş” gündemi ile geçirmiştir. AKP çevre ve komşu ülkeler ile “Sıfır Sorun” iddiası ile iktidara gelmişken son 5 yılda ülkeyi Ortadoğu bataklığında savaşa sokmaktan bahsetmektedir. Yüzyıllarca nerdeyse bin yıldır Türk Halkı komşuları ile ciddi bir sorun yaşamaz iken son 12 yılda bir ülkenin yalnızlığa itildiği bir konuma gelmiştir. Savaştan başka kendisine çıkar yol bırakmayan AKP şimdi de soy ve inanç bağı olan Irak ve Suriye’ye gizli bir savaş açma eğiliminde olduğunu açıklamaktadır”  şeklinde konuştu.

Türk Halkı ile dalga geçmekte

Türkiye’nin işsizlikte, yolsuzlukta, işçi ölümlerinde, terörde dünyanın en önde giden ülkesi haline geldiğini ifade eden Kavlak, “.Cumhuriyetin temel değerlerini kendi kişisel paranoyaları ile yönetmeye çalışan AKP bin yıllık dostlukları da tüketmiştir. Türk Halkı savaşı değil barışı konuşurken, karanlığı değil aydınlığa koşarken ayrılıkçı AKP ile dinini ve ülke yönetimini Acem ve Araplara teslim etmiş durumdadır. Buna da Yeni Türkiye diyerek Türk Halkı ile dalga geçmektedir. Ülkenin kurtuluşu 91 yıl önce olduğu gibi ancak Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emanet ettiği ilkeler doğrultusundan Çağdaş Türkiye’den geçmektedir. AKP iktidarının varlığı Türkiye Cumhuriyetine tehdit halini aldığı bu “Savaş” günlerinde yine bu ülkeyi kurtaracak az gelişmiş acem ve arap özentisi olmayan aydınlık ve çağdaşlığa inanan Türk Halkı olacaktır” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli