Anahtar Kelimeler:

Hesap vermek için buradayız”

 Hesap vermek için buradayız”

 Emniyet Müdürü Hasan Onar Hürriyet Polis Merkezinde yapılan Huzur Toplantısına katıldı. Onar toplantıya katılan muhtarlara ve okul yöneticilerine çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Okul yöneticileri katıldı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler tarafından yapılan Huzur Toplantısının bir yenisi Hürriyet Polis Merkezinde yapıldı. Toplantıya Emniyet Müdürü Hasan Onar, Asayiş Şube Müdürü Duraner Yay, Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Uğur Aydoğdu, Yuva Selimözer, Fatih, Karşıyaka mahalle muhtarları ve bu çevrede bulunan okul yöneticileri katıldı.

Sizlerle beraberiz

Huzur Toplantısını başında Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Uğur Aydoğdu slayt gösterisi ile mahallerde ve okullarda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Okullarda servis şoförlerine yönelik bir çalışma yaptıkların belirten Aydoğdu “Toplum Destekli Polis Amirliği olarak devam eden Güvenli Kadın Eli, Mutluluğunuzu Hüzne Dönüştürmeyin, Emniyet Birimleri ile birlikte gezi programları, yaşlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret, çocuklar gülsün huzurlu günler görsün isimli projelerimiz hala devam ediyor. Bu projeler çerçevesinde amacımız halkımızın sürekli yanlarında olduğumuzu göstermek. Huzur ortamını birlikte tahsis etmek sorunları yerinde tespit ederek gidermek bunun için çalışıyoruz” dedi.

Kontrol edilsinler

Toplantıya katılan mahalle muhtarları ve okul yöneticileri sıra ile sıkıntıların anlattılar. muhtarlar özellikle okul çevrelerindeki kontrollerin devam etmesini bazı bölgelere hız kesici konulmasını istediler. Muhtarlar ayrıca akşam saatlerinde mahallede bulunan parklarda kontrolün arttırılmasını istediler. Okul yöneticileri ise okul çevresinde alınan tedbirlerden son derce memnun olduklarını en ufak sıkıntıda yetkililerin yanında olduklarını söylediler. Muhtarlar son günlerde telefon dolandırıcıları tarafından sürekli rahatsız edildiklerinden dert yandılar.

Eksiğimiz varsa bilelim

Emniyet Müdür Hasan Onar mahalle muhtarların ve okul yöneticilerinin sorunların dinledikten sonra yaptığı açıklamada kurum olarak hedeflerini huzurlu bir Kırıkkale olduğunu bunun için çalıştıkların söyledi. Onar kendi eksikliklerini kendileri göremeyecekleri için bu tür toplantılar düzenledikleri böylece halka yaptıkları hizmetleri anlatarak hesap verdiklerini söyledi. Onar “Bizler sizin için buralarda görev yapıyoruz. Eksiğimiz neler var onu bilelim ona göre hareket edelim diyoruz. Şunu açıkça söylüyorum görevini yapmayan arkadaşın aramızda yeri yok. Herkes üzerine düşen görevi layıkı ile yerine getirmek zorunda. Bir kurumun eksiğini söylemek şikayet etmek değildir. Biz kendi gözümüzle göremediğimi eksik yanları bu toplantılarla ortaya çıkarıyoruz” ifadesini kullandı

Suç oranı düşüyor

Emniyet Müdür Onar huzur toplantısını tertip edildiği mahallerde geçen yıla oranla suç oranında düşüşlerin olduğunu bunun nedeninde halk ile ortak hareket etmeleri olduğunu söyledi. Onar “ 155’i mutlaka arayın. Gördüğünüz en ufak olumsuzluğu bize bildirin” ifadesini kullandı. Onar Muhtarlara yönelik yapılan telefon ile dolandırıcılık olaylı ile ilgili olarak “ bu insanlar çok kabiliyetlidir. Tiyatro oyuncusu gibidirler. Her yolu denerler. Aklınıza gelmedik yolları denerler. Bu yüzden benim şahsi cep telefonlarımı sizlere veriyorum. Böyle bir problemle karşılaşırsanız direk beri arayın” diye konuştu.



  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı