Anahtar Kelimeler:

Kavlak'tan sert eleştiri

Kavlak

 “AKP politikası ülkeyi

Ortadoğulaştırıyor”          

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ziya Kavlak bir basın açıklaması yaparak ülke gündemini değerlendirdi. Kavlak yaptığı açıklamada, “AKP devletinin politikası ne yazık ki ülkeyi daha da Ortadoğulaştırıyor” dedi.

Savaşa katılmayı düşünmüyorlar

Yaptığı açıklamada Kavlak, “Aşağı yukarı 3 yıla yakın Suriye kaynaklı vahabi/selefi terör örgütleri ile  haşır neşir olmaya başladık. Önceden tek bildiğimiz PKK iken şimdi de değişik ad ve büyüklükte onlarca örgüt ismi hayatımıza girdi. Neden mi? AKP devleti bu örgütlerin tamamına maddi ve manevi destek sağladığı hatta karargahlarını İstanbul, Hatay ve ya Gaziantep yaptığından olabilir mi? Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ile Türkiye İslam adına yapılan terörü ilk defa tanımış oldu. Saldırıyı El Nusra Terör örgütü resmi olarak üstlense de AKP halkı kandırma yoluna gitti ve örtbas etmeye çalıştı, sonra Niğde karayolunda asker ve polislerin şehit edilmesi olayı geldi. Yine AKP devleti örtbas etmeye çalıştı, Mahkeme kararları ile yayın yasağı getirtti. Sonuç mu? Sonuç bugün geldiğimiz nokta. Terör, kan, gözyaşı, sefalet vs. Şimdi de IŞİD terörüne müdahale için RTE+Davutoğlu’nun “koalisyona katılma” şartı, bir kara harekâtıyla Esad’ı yıkmayı öngörüyor. ABD’ye de Esad yıkılmadan IŞİD’ler ölmez diyor. Şüphesiz, IŞİD’e karşı savaşa katılmayı düşünmüyorlar.

Kötü niyetin göstergesi!

IŞİD varlığı uzun vadede ancak Türkiye’nin de köktendincileşmesine yardımcı olur. İktidarın desteği olmasaydı, bu kadar gelişebilirler miydi? IŞİD’in Türkmenleri silip süpürürken, ülkemizde neredeyse yaprağın kımıldamadığı şimdi ise kan gövdeyi götürürken, Türk, Türkmen vb. gibi halklara Türkiye’ye giriş için bile pasaport sorulması kötüniyetin göstergesi değil midir? Türkiye’nin “ulus-devlet” yapısına AKP tarafından yıllardır yapılan saldırılar kesin sonuçlarını veriyor, meyvesini üretiyor. Ulus-devletin üzerine çıkartılan olgular, dini mezhepler ve etnisiteler oldu; Kürtlerin, Gürcülerin, Çeçenlerin, Lazların varlıkları vurgu yapıldı hep. Başta Recep Tayyip Erdoğan’ın zatı şahaneleri!

Yıllardır iktidardalar

Sorunlarını çözmüş, sağlıklı ve zengin bir ulus devlet yapısında, kimlik siyasetleri, ulus-devlet çatısı altında problem olmadan rahat çözülebilir. Hiçbir devlet, kimlik siyasetini ulus devletinin üzerine çıkarmaz. Ama Türkiye gibi ülkelerde kimlik siyasetini-anlayışını ulus-devletin üzerine çıkarıp çözüm ararsan, sonuç parçalanmadır. Türkiye bu farklılıkların birlikteliği ile herkesin, tüm ülkenin yararına üretime ve güçlü bir varlığa dönüştürmeyi becereceğine; farklılıkların dağıttığı, parçaladığı, birbirini yemeye başladığı bir ülkeye dönüşmüştür. Ülkede olmayan demokrasiyi, etnik çeşitliliğe sürekli siyasi vurgu yaparak ve öncelik vererek, demokratikliği oldurabileceğine inanan bazen ümmetçilik politikası ile ama ne yaptığına akıl sır erdiremediğimiz insanlar olarak yıllardır iktidardalar. Türkiye Ortadoğu’da, mezhepsel ve etnisite politikalarından birinci derece etkilenebilecek ülkelerin başında. Çünkü Ortadoğu içimizde, güçlü olarak varlığını sürdürüyor. AKP devletinin politikası ne yazık ki, ülkeyi daha da Ortadoğulaştırıyor ve Türkiye’yi Çağdaş ve Uygar bir devlet yapısından gittikçe uzaklaştırmaktadır” dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu