Anahtar Kelimeler:

Delege seçimi yaptılar!

Delege seçimi yaptılar!

 İlk kez denenen bir yöntem oldu!         

Ak Parti’de kongre heyecanı başladı. Kongrenin ilk ayağı olan delege seçimleri, Kaletepe Mahallesinde Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay’ın katılımı ile gerçekleştirildi. 

Yoğun katılım oldu

Ak Parti ülke genelinde başlattığı kongre heyecanı tüm illerde yaşandığı gibi Kırıkkale’de de hafta sonunda yaşandı. Bu kapsamda delege seçimleri ilk olarak Kaletepe Mahallesinde start aldı. Seçimlerin açılış programına Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanı sıra, Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, İl Başkanı Mürsel Akçay, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, parti yönetimi ve vatandaşlar katıldı. Kaletepe Mahallesi parkında gerçekleşen programın açılış konuşmasını İl Başkanı Mürsel Akçay yaptı.

Daha yüksek oy alacağız

Akçay yaptığı konuşmada, 5’nci olağan kongresi için hazırlıkların tamamlandığını ve kongrenin ilk ayağı olan delege seçimlerinin bu hafta sonunda gerçekleştiğini ifade etti. Akçay yaptığı konuşmada, “Çalışmalarımızı tamamladık. Huzurlu bir şekilde seçimlerimizi yürütüyoruz. İlçe ve İl’de kongremizi yaptıktan sonra büyük kongre hazırlığına başlayacağız. Gelecekte iyi bir Türkiye için gayret sarf ediyoruz. Bu davaya hizmet etmiş tüm arkadaşlarımızı delege seçimlerinde tespit etmeye çalışıyoruz. AK Parti ailesi olarak birlikte ve beraberlikten doğan güç ile 2015’te yapılacak seçimlerde daha yüksek oy alacağımıza inanıyorum” diyerek katılımcılara teşekkür etti. 

Oyları yine artacak

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise yaptığı konuşmada girilen her seçimde Ak Parti’nin Kırıkkale’de oy oranını arttırdığını ifade ederek, “Her seçimde Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Son seçimlerde de bu böyle oldu. Delege seçimlerine çok önem veriyoruz. Delege seçimleri Ak Parti’nin oylarının artmasına neden olacaktır. Görüyoruz ki Türkiye’yi yine karıştırmaya çalışıyorlar. Ancak burada ki kalabalık gösteriyor ki, Türkiye’nin karışmaya ve karıştırılmaya niyeti yok. Milletimizin desteğini biz buralarda görüyoruz. Hiç buna heveslenmesinler” ifadelerini kullandı.

Delege seçimi önemli

Köksal’ın konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu bir konuşma yaparak, delege seçimlerinin Kırıkkale’ye, Ülkeye ve siyasi hayata hayırlı olmasını temenni etti. Soylu yaptığı konuşmada ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. İlk olarak Ak Parti kongresinden bahseden Soylu, “11 Ekim tarihi ile 51 bin 8 mahalle, köy ve delege seçimlerini gerçekleştiriyoruz. 31 Aralıkta ilçe kongreleri, 22 Şubatta il Kongreleri tamamlanmış olacak. Milletvekili seçimleri ne kadar önemli ise delege seçimleri de bizim nazarımızda bir o kadar önemlidir” diye konuştu.

Siyasete özgüven geldi

Ak Parti siyaseti değiştirmiştir diyen Soylu, “Çatışmacı siyaset ortadan kalkmıştır. Milletvekili gıdasını milletten alır. Onların içerisinde olur. Ne dediklerini ne sorunları olduğunu çok iyi bilir. Her zaman onları dinlemiş ve beraber olmuştur. Ak Parti siyasete özgüven getirmiştir. Ülkeyi ne zaman tam demokrasi ile buluşturmaya çalıştıysak ebola virüsü gibi yayılarak ülke huzuruna bozmaya çalışıyorlar. Her birimize bir yafta taktılar. Farklı ceketler giydirdiler. Gezi olaylarını kim çıkardıysa, paralel yapıyı kim musallat etmişse, bu olayları da çıkaran onlardır.

Kılıçdaroğlu eleştirisi

Yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştiren Soylu, “Şuan o kişi PKK’ya ve Selahattin Demirtaş’a koruyucu annelik yapıyor. Ben buradan CHP’li kardeşlerime sesleniyorum. Ülke Ülke olalı böyle aciz muhalefet görmemiştir. Bu adamı başınızdan atın. Türkiye Cumhuriyeti kendi vatandaşına her zaman şefkatli olmuştur. Ancak kamu düzenini bozana hesap sorulacaktır. Bizler milletimiz ile beraber sonuna kadar çözüm süreci diyoruz. Onlar bize ne zaman ders vermeye çalışsalar millet her zaman onlara ders verdi. 2015’te seçimlerinden sonra yeni anayasayı milletimizden aldığımız destek ile çıkartacağız” şeklinde konuştu.

En sağlam ayak

Soylu’nun ardından Kırıkkale Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay bir konuşma gerçekleştirdi. Atalay yaptığı konuşmada, delege seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, siyasi parti olmanın temel nedenlerinden bahsetti. Atalay, “Siyasi parti olmak öyle kolay bir iş değildir. Siyasi Parti olmak delege seçimlerine kadar her zaman milletinin yanında olmak demektir. Bu böyle olmazsa sadece adınız siyasi parti olur. Türkiye’nin her yerinde delege seçimleri yapıyoruz. Bu toplantılar şuan sürüyor. Kongrenin en sağlam ayağı delege seçimleridir” ifadesinde bulundu.

Sebebi HDP’dir

Demokrasinin temelinin siyasi partilerin oluşturduğunu belirten Atalay, “Millet iktidar görevi verirse ülke sorunları için çözüm aranır ve bulunur uygulanır. Siyaset yavaşlarsa sokaklar konuşur. Görüyoruz ki bazı partilerin siyaseti yavaşladı ve insanları sokağa çağırmaya başladı. Bütün Türkiye bayramın yarısını bu üzücü olayları duyarak geçirdi. Bunun tek sebebi tek bir partidir. Adı HDP’dir. MYK’sı toplanıyor ve toplantının sonunda vatandaşı sokağa çağırıyor şiddete çağırıyor. Türkiye sınırları dışında olan bir yerde farklı nedenlerden dolayı olaylar çıkıyor ve Türkiye’de bir parti insanları sokağa çağırıyor. Çoğu yerde okullar yakıldı, araçlar ateşe verildi. Peki kim kazandı?

Her zaman dalgalanacak

Eğer bir parti siyasetten umudunu kesmişse sokağa çağırır. Bunlar hep siyaset dışıdır. Siyaset bunun için vardır. Sorunların çözüm yeri siyasettir. Tabi ki bu sorunları çıkaranlardan, öncülerinden yani hepsinden hesabı soruluyor ve sorulacaktır. Şuana kadar bin 231 kişi göz altına alınmıştır. Bunlardan 139 kişi tutuklanmıştır. Bizim de birçok il binamıza ilçe binamıza zarar verildi. Ak Parti’nin bayrakları yakıldı. Geçen Perşembe MYK’mızda bunu konuştuk ve bütün binaların yenilenmesine karar verdik. Zarar gören tüm teşkilat binalarımız yenilenecek ve Ak Parti’nin bayrağı orada her zaman dalgalanacak” dedi.

Sorunsuz ilerliyor

Konuşmasında Kırıkkale’nin her sorununu bildiklerini ifade eden Atalay, “Bütün sorunlar masamızda. Kırıkkale’nin tüm ilçeleriyle, köyleriyle, mahalleleriyle ilgileniyoruz. Sıkıntılı yerleri çözüme kavuşturuyoruz. Çözüm öncelikli yerleri ele alıyoruz ve ardından diğer sorunlara bakıyoruz. Hangi mahalle de hangi köyde ne eksik var hepsini biliyoruz. Hızlı tren istasyonunun tamamlanmasına az kaldı. O yapılınca orada yeni bir hayat doğacak. Silah OSB çalışmaları hızla sürüyor. Tamamlanan bir çok şey var. Şirketi kuruldu. Ortaklar ve özel ortaklar Kırıkkale’ye yatırım için gelecekler. Bu da Kırıkkale için yeni bir istihdam alanı olmuş olacak” dedi. Konuşmaların ardından delegelerin oy kullanma alanına gidilerek fotoğraf çektirildi. Kaletepe programının ardından Soylu, Atalay ve beraberindeki heyet Yenimahalle delege seçimlerine katıldı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı