Anahtar Kelimeler:

Borçlar yeniden yapılanıyor

Borçlar yeniden yapılanıyor

 Belediye torba yasadan yararlanacak!

Kırıkkale Belediyesi, yeni torba yasa ile birlikte borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırmaya başladı. Yeni dönem kapsamında borçlular talepleri doğrultusunda 6-9-12-18 ay olmak üzere taksitle ödeme imkânı sağlanacak.

Aylık taksitler olacak

Bazı Kamu alacaklarının 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğinin Resmi Gazete ’de yayınlanmasının ardından Kırıkkale Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü kent bilgi sisteminde 6552 sayılı kanunla ilgili çalışmalarını tamamlayarak mükelleflerin hizmetine sundu. Yeni çıkan “Torba Yasa” ile belediye’ye borcu olan vatandaşların borçları yeniden yapılandırılacak. Ayrıca bu ödemeler 6-9-12 ve 18 ay olmak üzere taksitlendirilecek.

Kapsama giren borçlar

30 Nisan 2014 tarihinden önce belediyeye su emlak ve çevre temizlik vergisi ile emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payları, vadesi geçtiği halde ödenmemiş olan borçların cezai faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri amme alacaklarından belediye feragat ediyor. 1 Aralık 2014 tarihine kadar borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar yetkili birimlere başvurmaları gerekiyor.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli