Anahtar Kelimeler:

Yeni buğday denemesi yapıldı

Yeni buğday denemesi yapıldı

 Tarım için önemli gelişme

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk ve ziraat mühendisi Mustafa Ay çiftçilerin daha çok gelir elde etmesi için 8 yeni buğday denemesine önderlik yaptı.

Buğday denemesi

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk ve ziraat mühendisi Mustafa Ay önderliğinde Balışeyh’e bağlı Aydınşeyh köyünde çiftçilerin daha çok gelir elde etmesi için 8 yeni buğday denemesi yapıldı.  Çiftçileri sertifikalı tohuma yöneltmek ve sertifikalı tohumun verime etkisini göstermek amaçlı bir deneme ekimi gerçekleştirildi. Bu demostrasyon kapsamında 8 yeni buğday çeşidi ekilmiş ve dönüme 20 kilo tohum kullanıldı. Kırıkkale tarım sektöründe çeşit konusunda bir devir yaratacağı beklenen denemenin sonuçları çiftçiler tarafından merakla beklenmekte.

Bilgi verildi

Kırıkkale’de çiftçilerin her sene aynı buğday üzerinden gelir elde etmeye çalıştığını belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Yeni getirdiğimiz tohumluklar, çiftçilerimize ekim için verdik. Onlarda dikimi gerçekleştirdiler. Allah izin verirse ve daha çok verim elde edersek, batıdan getirdiğimiz tohumlukları getirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Mustafa Ay, "Projeyi hazırlarken bana desteklerini hiç bir şekilde eksik etmeyen Marmara Tohum A.Ş İç Anadolu Bölge Müdürü Fatih Cengiz’e, Kırıkkale çiftçisine hizmeti borç bilen uzman eller tarım bayii sahibi Cafer Duman’a ve deneme kurmamız için tarlasını bizlere ayıran değerli çiftçim Mehmet Öztürk’e sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Kırıkkaleli çiftçilerimize hayırlı olsun." dedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu