Anahtar Kelimeler:

Dönerci esnafı bilgilendirildi

Dönerci esnafı bilgilendirildi

 Kırıkkale’de faaliyette bulunan dönercilerin güvenilir gıda üretimi için gerekli hijyen koşullarının sağlanması amacıyla Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği toplantı salonunda bir toplantı yapıldı.

Sektör temsilcileri katıldı

Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli, Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, Kırıkkale Zabıta Müdürü Tuncay Bulut, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali Kabaklı, konusunda uzman personeller ve ilgili sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan İl Müdürümüz; ilimizde her geçen sene artarak devam eden denetimlerden bahsetmiş ve genel olarak tespit edilen eksikliklere değinmiştir. Sektör temsilcilerine yönelik konuşmasında; tüketiciye güvenilir gıdanın sunulabilmesi için üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaları gerektiğini belirtmiş ve İl Müdürlüğü olarak işletme sahiplerinden beklentilerimizi dile getirmiştir. Ayrıca Personel Hijyen Belgesinin önemi doğrultusunda Lokantacılar ve Pastacılar Odasının gerekli duyuruları yapması hususunda uyarılarda bulunmuş olup rayiç bedel uygulamasının kurumumuzla ilgili olmadığını belirtmiştir.

Uyarılarda bulunuldu

Esnaf ve Sanatkâr Odası Başkanı Süleyman Köstekli; Ürünlerin belirlenen rayiç bedel üzerinden satışının yapılması konusunda görüş birliğinin sağlanmasının önemine değinmiş ve bu uygulamanın beraberinde getireceği rekabet ortamının, işletmelerin kalite standartlarını artıracağını ve vatandaşa daha sağlıklı ürünlerin sunulacağını vurgulamıştır. Zabıta Müdürü Tuncay Bulut ise işletmelerdeki sorunlara değinmiş, özellikle atık yağların imhası konusundaki kaygılarını dile getirmiştir. Söz konusu eksikliklerin giderilmediği takdirde cezai işlemlerin ivedilikle uygulanacağı konusunda sektör temsilcilerine uyarılarda bulunmuştur.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli