Anahtar Kelimeler:

Camiler Haftası kutlanıyor

Camiler Haftası kutlanıyor

 “Peygamberlerin manevi varisleriyiz”        

Kırıkkale Müftülüğü tarafından İl Kültür Merkezi Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Protokol konuşmaları sonunda ise cami yaptıran ve yapılmasına katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara, sosyal sorumluluk bilincinde dini programlar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendiren din adamlarına çeşitli ödüller verildi.

Yoğun katılım oldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kırıkkale Müftülüğü tarafından İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinliği Kırıkkale Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat,  Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, İl Müftüsü Bekir Gerek, eşi Hatice Gerek, Gençlik Spor Müdür yardımcısı Adnan Vural, İl müdürleri din görevlileri ve vatandaşlar katıldı

Haftamız kutlu olsun

Tören Nokta Camii vaizlerinden Yakup Öney’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek günün anlam ve değerini belirten konuşmasında Nur Camii’nin son durumu hakkında bilgiler vererek mabetlerin ve din hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Nur Camii’nin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten İl Müftüsü Bekir Gerek, “Mabetlerin ilk görevlileri peygamberlerdir. Bizler ise Peygamberlerin manevi varisleriyiz. Görev yaptığınız çevremizde önder insanlarız. İmam da esasında önder demektir. Onun için din hizmetleri çok kutsal ve önemli bir görevdir. Kutsal olduğu kadar da zor bir görevdir. Bu görevi sıcak soğuk, gece gündüz demeden günün 24 saatinde büyük bir özveri ile ifa etmeye çalışmaktasınız.

 

Kırgınlıklar giderilsin

5 vakit namazı kıldırmanın, camide Kur`an öğretmenin, dini nasihat yapmanın yanında cami cemaati olsun, olmasın insanımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta vefatından sonra da yanında varsınız. Her türlü hizmetinde; doğumunda,  nikâhında, askere uğurlanmasında, hastalığında, ziyaretinde, taziyesinde, vefatından sonra verilen yemeğinde, duasında, mevlidinde hep bulunmaya çalışmaktasınız. Kırgınlıklarının giderilmesinde, küslerin barıştırılmasın da, milli birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekiştirilmesinde hep öncülük yapmaktasınız. Bu hizmetleriniz her türlü takdirin üzerindedir. Sizleri tebrik ediyor, hizmetleriniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyor, haftamızı bir kere daha kutluyorum” ifadesini kullandı.

Cami ve gençlik

İl Müftüsü Gerek bu yıl camiler ve din görevlileri haftasının ana teması "Cami ve Gençlik" olduğunu belirterek, “Cami cemaatimizi daha da gençleştirmek gerekiyor. Bu görev hepimize düşüyor. Bütün anne- babalara görev düşüyor. Bu konuda daha çok çalışmalıyız. Yaz Kur`an Kursları bu anlamda önemli. 2010 yılında 3 bin 600 olan yaz Kur’an kursu öğrenci sayısı yapılan çalışmalarla 15 bine çıkarılmıştır. Gençlere yönelik Namaz ağacı projesi hayata geçirilmiştir. Eğitim ve öğretim döneminde ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ilgili kurumlarla işbirliği yaparak bu konuda çalışmalar yapmak, panel ve konferanslar gerçekleştirmek önemli.” dedi.

Camilerimiz önemli mekanlardır

Vali Ali Kolat ise konuşmasında il genelinde din hizmetlerinin oldukça iyi yürütüldüğünü ifade ederek ibadethanelerin ve din adamlarının bu payda önemli rollerinin olduğunu söyledi. Vali Kolat konuşmalarında şu ifadelerde bulundu: “Her insanın bir inancı vardır. İnançları doğrultusunda da kimi cami yapmıştır kimi mescit yapmıştır. Kimi avlu yapmıştır. Kimi kilise yaptırmıştır. Değişik mabetler vardır. Bu mabetler içerisinde inanç boyutu hareketler, davranışlar son derece önem taşımaktadır. Bizim inancımız da tarihi baktığımızda camilerimizin son derece büyük bir öneme sahip olduğunu görüyoruz” dedi.

Ödülleri verildi

Törende cami yaptıran ve yapılmasına katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara, sosyal sorumluluk bilincinde dini programlar düzenleyerek vatandaşları bilinçlendiren din adamlarına çeşitli ödüller verildi. Ödüller Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Göktaş, Emniyet Müdür Hasan Onar ve İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından verildi.



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli